Loading...
Regija - Jadranska HrvatskaVijesti

Održani su redoviti izbori u REGIJI „ ISTRA“

Pula 7. svibanj 2018. U ponedjeljak 07.05.2018. u Puli je održana  redovna izborna skupština Regionalnog povjereništva Sindikata metalaca Hrvatske-Industrijskog sindikata (SMH-IS) za regiju ISTRA.

Izborna  skupština održava se svake četiri godine i predhodi Kongresu SMH-IS. Kongres, sedmi po redu, ove će se godine održati u Zadru. U radu Izborne skupštine usvojeno je izvješće o četverogodišnjem radu te su potvrđeni delegati, glavni povjerenici sindikalnih podružnica iz regije. Izabran je peteročlani  Izvršni odbor regije, po jedan predstavnik za Statutarnu komisiju (Vesna Percan) i Nadzorni odbor (Matej Zadravec) te dva člana u Glavni odbor SMH-IS (Miho Ciliga iz Uljanikove Strojogradnje – diesel i Alen Sirotić iz Cimosa).

Za regionalnog povjerenika regije ISTRA ponovno je izabran Đino Šverko iz Uljanika, a za njegovog  zamjenika Vesna Percan iz Tehnomonta. Usvojen je program i plan rada za naredno četverogodišnje razdoblje.

Sekciju žena u SMH-IS zastupat će Snježana Šarić iz Uljanik Standarda  a sekciju mladih Matej Zadravec iz TESU-a. U Međuregionalni sindikalni odbor izabrana je Lorena Radošević iz Uljanik PIS-a. Iz regije Istra nije predložen kandidat za predsjednika , a za dopredsjednika je Kongresu predložen Đino Šverko.

OSTALE NOVOSTI