Loading...
Sekcija mladihVijesti

Plaće su suviše male za normalan život, pa radnici za pristojniju plaću i primanja moraju raditi i prekovremeno kod poslodavca, ali još i više drugih poslova

U Zagrebu je u prostorijama SMH-IS 09.03.2012. godine održana sjednica Izvršnog odbora Sekcije mladih. Izvršni odbor je analizirao probleme s kojim su se članovi Sekcije mladih susretali pri potpisivanju Peticije za ograničenje ugovora o radu na određeno vrijeme, prihvatili su i „Sindikalnu ponudu i strategiju aktivnosti SSSH s posebnim naglaskom na mlade s Prijedlogom mjera i aktivnosti“, te usvojili i okvirni program rada temeljen na Programu rada za mandatno razdoblje.

Iako nije bila posebna točka dnevnog reda uvijek je nezaobilazna tema plaće radnika. Rasprava i pojedinačni primjer navode na zaključak da su plaće radnika premale  i nedostatne su za normalan život, a što znači bez luksuza. Najveći dio radnika radi i prekovremeno kod poslodavca s kojim su sklopili ugovor o radu i više dodatnih povremenih poslova kako bi zaradili novac kojim mogu pokriti gotovo osnovne životne potrebe.

OSTALE NOVOSTI