Loading...
Regija - Jadranska HrvatskaVijesti

Ponovno je nakon dvije godine najavljeno restrukturiranje GENERAL ELECTRIC-a, a time i viškovi radnika na razini Europe i naravno Hrvatske

Karlovac,01.12.2017. godine. Još se nije „tinta osušila“ sa programa restrukturiranja ALSTOM-a a kojega je preuzeo GENERAL ELECTRIC i time ugasio više tisuća radnih mjesta i 100 –tinjak u Karlovcu opet je najavljeno novo restrukturiranje koje će kao posljedicu sigurno imati i kolektivni višak u Hrvatskoj. Tim povodom se članovima radničkog vijeća GE Karlovac pismom obratio predsjednik radničkog vijeća i član europskog radničkog vijeća Tomislav Car slijedećeg sadržaja:

„Poštovani Članovi RV/poštovani članovi sindikalnog povjereništva sindikalne podružnice.

Želim sa Vama podijeliti par informacija koje su od koristi da ih znate a vezane su uz provedene aktivnosti kao i najavu onih koje su u tijeku.

Sredinom prošlog mjeseca nakon objave g. Flanery-a (13.11.) organiziran je koordinirani sastanak sa IndustriAll-om koji je bio 17.11.Glavna tema sastanka je nova najavljena reorganizacija/restrukturiranje G.E. globalno. U prilogu pročitajte objavu za medije koja je odaslana 22.11 2017. godine, te pismo upravi G.E. ovdje   ovdje

U ponedjeljak 04.12.2017. održava se novi sastanak IRS – dijela europskog radničkog vijeća gdje ćemo dobiti na uvid plan reorganizacije odnosno plan restrukturiranja kojim će se između ostalih odvijati i na našoj lokaciji.

Tijekom slijedećeg tjedna po završetku sjednice IRS-a i sa mojim povratkom sa sastanka biti će i sastanak sa Upravom na kojoj će lokalna Uprava prenijeti informacije koje treba dati lokalnom RV.

Ono što se sada odvija na IRS je da želimo uz pomoć svih sindikata  pod okriljem IndustriAll-a pokušati zaustaviti ovaj plan koji Vam je u prilogu detaljnije objašnjen.

Nažalost dolazi nam opet loš period  isto kao i prije dvije godine kada smo imali prvi val restrukturiranja. No bez obzira na situaciju očekujem od svih Vas maksimalnu potporu i angažman u području na kojem djelujete a poruka radnicima je da se i nadalje kao i do sad posvetimo svojim radnim  zadacima.

Na europskom nivou mi kao IRS i ja kao predstavnik lokacije Karlovac dati ćemo sve od sebe da ovaj val prođe sa što manje otpuštanja. O daljnjim koracima kako lokalno i na europskom nivou biti ćemo u kontaktu te se zajedno boriti za opstanak naše lokacije.

 

 

OSTALE NOVOSTI