Loading...
Regija - Panonska HrvatskaVijesti

Povećanje plaća radnika Same Deutz-Fahr Žetelica

Treviglia, Italija, 1. ožujka 2019. – Na danas održanome sastanku u talijanskome mjestu Traviglia, sjedištu Same Deutz-Fahr Grupe, predstavnici SSSH i Sindikata metalaca Hrvatske – Industrijskog sindikata, te Uprave Same Deutz-Fahr Grupe i Same Deutz-Fahr Žetelica postigli su dogovor o povećanju plaća radnika SDFŽ-a i to povećanje svih razina plaća iz Aneksa Kolektivnog ugovora iz travnja 2016., počevši s plaćom za ožujak 2019. godine, s isplatom u travnju, kako slijedi:

  • za 2019. godinu plaće će se povećati 487,50 kuna bruto
  • od ožujka 2020. godine plaće će se dodatno povećati 112,50 kuna bruto
  • od ožujka 2021. godine plaće će se dodatno povećati 150 kuna bruto.

Povećanja obuhvaćaju i povećanje minimalne plaće za 2019. godinu, ali se ne primjenjuju na sve radnike u poslodavčevu odjelu prodaje, kao ni na sve radnike koji s poslodavcem imaju sklopljen menadžerski ugovor.

Na tragu postignutog dogovora, SMH-IS i Same Deutz-Fahr Žetelice Županja, koje posluju u sklopu SDF Grupe, sklopit će u roku osam dana Aneks Kolektivnog ugovora s odgovarajućim prilozima. Dogovoreno je i da socijalni partneri u SDFŽ-u Županja neće pregovarati o daljnjim izmjenama Kolektivnog ugovora ili povećanju plaća do zaključno 1. ožujka 2022. godine.

Podsjećamo kako je SMH-IS tijekom siječnja i veljače 2019. godine organizirao štrajk u Same Deutz-Fahr Žetelicama zbog zaštite i promicanja  socijalnih interesa svojih članova, odnosno odbijanja poslodavca za konkretnim povećanjem plaća radnicima. SDFŽ je podnio tužbu zbog organiziranja i provođenja štrajka. Trgovački sud u Vukovaru štrajk je proglasio zakonitim, ali ga je Vrhovni sud, nakon žalbe SDFŽ-a, ipak, proglasio nezakonitim.

IZVOR: sssh.hr

OSTALE NOVOSTI