Loading...
Regija - Jadranska HrvatskaRegija - Panonska HrvatskaRegija – Središnja HrvatskaVijesti

Predsjednik SMH-IS Vedran Dragičević i suradnici u Ministarstvu državne imovine kod državnog tajnika Krunoslava Katičića

Zagreb, 8. ožujka 2017. Na inicijativu predsjednika SMH-IS u Ministarstvu državne imovine, uredu državnog tajnika Krunoslava Katičića održan je sastanak u svezi trgovačkih društava koja su dijelom ili u potpunosti u državnom vlasništvu. Tako se razgovaralo o Brodarskom institutu u kojem radnici nisu primili tri plaće; o RIZ Odašiljačima koji i dalje čeka na odluke Vlade i nadležnih ministarstava za radničko dioničarstvo; o realizaciji međudržavnog  potpisanog sporazuma  Vlade RH i Slovenije o zadržavanju radnih mjesta u CIMOS-u, o Đuri Đakoviću i mogućoj dokapitalizaciji te o STARCO-u Beli Manastir kako bi se potpisao tripartitni sporazum (država-lokalna zajednica –STARCO )  vezan za najam  skladišnog prostora.

Ispred SMH-IS sastanku su bili prisutni uz predsjednika  Antu Štivić, dopredsjednik ,Vesna Mlinarić pomoćnica predsjednika, Siniša Kosić, regionalni povjerenik za zagrebačku regiju, Đino Šverko, regionalni povjerenik za istarsku regiju,Marina Glokević, glavna sindikalna povjerenica u RIZ Odašiljačima; Marta Pedišić Buća, članica sindikalnog povjereništva u Brodarskom institutu,  Damir Habula, glavni sindikalni povjerenik STARCO Beli Manastir i  Josip Matković, glavni sindikalni povjerenik u CIMOS-u.

OSTALE NOVOSTI