Loading...
Vijesti

Pregovori o splitskoj Željezari: idućeg tjedna CIOS možda postaje zakupac

Zagreb, 21. listopada 2010. (Hina) – Zagrebački CIOS idućeg će tjedna pregledati postrojenja splitske Željezare nakon čega će se znati hoće li ta tvrtka postati zakupcem koji će ponovo pokrenuti proizvodnju u Željezari, dogovoreno je na večerašnjim pregovorima predstavnika radnika Željezare s ministrima Đurom Popijačem i Božidarom Kalmetom.
Prioritet nam je da i u uvjetima neriješenih vlasničkih odnosa pokrenemo proizvodnju, izjavio je nakon pregovora održanih u restoranu “Kaptolska klet” ministar gospodarstva Đuro Popijač.
Predstavnici CIOS-a potvrdili su da će u ponedjeljak ili utorak doći u Željezaru kako bi snimili stanje, a mi ćemo paralelno s time tražiti pravnog načina kako da CIOS uđe u proizvodnju, rekao je Popijač.
Ako bi taj plan propao te došlo do stečaja, što radnici žele svakako izbjeći, sindikat traži da se radnici zbrinu prije pokretanja stečajnog postupka.
Povjerenik SMH-IS-a u Željezari Mladen Bekavac kaže da prema kolektivnom ugovoru 401 radnik Željezare treba dobiti ukupno oko 80 milijuna kuna za neisplaćene plaće i otpremnine.
Radnici, njih oko 150 koji su danas došli na prosvjed u Zagreb, prenoćit će u Tvornici kulture, dok će dvojica provesti noć pred katedralom.
Sutra ujutro svi nastavljaju prosvjed pred katedralom tražeći da njihove predstavnike primi premijerka Jadranka Kosor.

OSTALE NOVOSTI