Loading...
Regija - Jadranska HrvatskaVijesti

Radnici TLM-Aluminiuma plaće nisu dobili već tri mjeseca, a kako bi što prije dobili bilo kakav novac bitno je da se stečaj proglasi što prije

TLM-Skup radnikaSindikat metalaca Hrvatske – Industrijski sindikat (SMH-IS) okupio je u petak 20. studenog 2015. godine radnike TLM Aluminiuma ispred porte poduzeća kako bi ih upoznao s njihovim pravima po pokretanju stečaja i kako bi pozvao državu da se aktivno riješi u rješavanje problema. U suprotnom, najavljuje demonstracije. “TLM ide u stečaj za par dana i svi oni koji su vam govorili i koji su tražili od vas da sami pokrenete stečaj, zapravo su maska za ono što se u ovoj tvornici događalo od 2007. do danas” rekao je okupljenim radnicima predsjednik SMH-IS-a Vedran Dragičević.
Ustvrdivši kako su se uvjeti za stečaj stvorili onog trena kad je bio odbijen prijedlog predstečajne nagodbe ..pomoćnik predsjednika SMH-IS-a za pravna pitanja Davor Šmuljić informirao je radnike TLM Aluminiuma koja su im prava i što im je činiti kad Trgovački sud donese odluku o stečaju. Plaće nisu dobili već tri mjeseca, a kako bi što prije dobili bilo kakav novac bitno je da se stečaj proglasi što prije.

Više: tris.com ;

 

 

OSTALE NOVOSTI