Loading...
Vijesti

Radnici tvornice diesel motora i palubnih dizalica 3. Maj Motori i dizalice d.d. Rijeka prosvjedom ispred Ministarstva gospodarstva tražili ispunjenje svojih prava


IMG_0014
Radnici su 04.06.2014. godine ispred Ministarstva gospodarstva tražili restrukturiranje 3. MAJ MID-a i tri plaće. Nakon višesatnog čekanja, u Ministarstvu gospodarstva nije bilo sluha za radnike MID-a. Nakon isteka roka na koji je prosvjed prijavljen, predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske – Industrijski sindikat (SMH-IS) Vedran Dragičević, izrazivši nezadovoljstvo što ih na razgovor nije primio ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, odbio je mišljenje Ministarstva da je za njihov slučaj nadležan Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI). DUUDI nije strano tijelo nego je dio Vlade i u njegovu Upravnu odboru sjede ljudi iz Vlade, te je najavio da će se sutra, 05. lipnja 2014. godine dogovoriti o daljnjim akcijama, a za ovaj slučaj će se obratiti i međunarodnim institucijama – Međunarodnoj organizaciji rada te Bruxellesu.

IMG_0020Regionalni povjerenik SMH-IS-a za primorsko-goransku regiju Branko Kužet rekao je da Vlada i ministar koji ih ne može primiti, više nisu njihova Vlada i ministar. Poručio je i da više neće dolaziti u Zagreb, već će se za svoju tvornicu i prava radnika boriti u 3. maju zajedno s kolegama metalcima iz Primorsko-goranske županije.

Nakon odlaska prosvjednik, glasnogovornik ministra gospodarstva Tomislav Cerovec novinarima je rekao da procesom prodaje MID-a upravljaju CERP i DUUDI. Nije želio odgovoriti na pitanje zašto ministar Vrdoljak nije primio radnike 3. MAJ MID-a.

Iz medija: https://dnevnik.hr; www.vecernji.hr;

 

IMG_0030

IMG_0054

 

 

 

 

 

 

 

IMG_0060

 

OSTALE NOVOSTI