Loading...
Regija – Središnja HrvatskaVijesti

Radnicima Ljevaonice Bjelovar nisu isplačene četiri dospjele plaće

Sa sindikatom i RV-ljevaonica-BJRadnicima Ljevaonice Bjelovar nisu isplačene četiri dospjele plaće, konstatirano je na sjednici sindikalne podružnice i radničkog vijeća Ljevaonice Bjelovar na jučerašnjem sastanku. Ljevaonica od 2008. godine posluje negativno i ostvaruje svih tih godina gubitak. Do sada su radnici, uvjetno rečeno, bili već navikli na kašnjenje isplate dvije plaće, međutim poslodavac sa današnjim danom duguje Sa sindikatom i RV-ljevaonica-BJ-2 radnicima četiri plaće. Radnicima se neredovito otplačuju i krediti, a i fizička egzistencija radnika dolazi u pitanje. Tvrtki je trenutno do 20. ožujka deblokiran žiro račun, a još je neizvjesno hoće li dobiti rješenje za predstečajnu nagodbu. Nakon održanog zajedničkog sastanka s prokuristom tvrtke Tihomirom Bedekovićem dogovoreno je da je rok za isplatu  Sa Prokuristom-u-ljevaonici BJ pola plaće za studeni 8. ožujak 2013. godine. U slučaju da poslodavac ne isplati plaću pokrenuti će se postupak mirenja. U slučaju neuspjelog mirenja SMH-IS može pokrenuti industrijske akcije uključivši i štrajk. Također je dogovoreno da se sve dužne plaće za 2012. godinu moraju isplatiti najkasnije do 20.03.2013. godine, a do kada će biti poznato da li će biti otvoren postupak predstečajne nagodbe. Alternativa je stečaj poslodavca kojeg mogu pokrenuti i radnici vjerovnici za neisplaćene plaće.

OSTALE NOVOSTI

5 comments
 1. radnik

  20. 3. prošao odavno, a plaće još nisu isplaćene. Dragi sindikate, kako Vam se da toliko blamirati isti ste kao i poslodavac. Skačete sami sebi u želudac!!!!! Očito je da Vam kapa dobra lova od poslodavca, pa Vam nije u interesu ništa poduzimati. Sve Vas skupa sram bilo i dao Vam BOg da imate Uskrs ovakav kakav će imati radnici ljevaonice u BJelovaru!!!! Žarko Vam želim sretne blagdane!!!

 2. Dario

  Očajnici poduzimaju akcije, ovi čekaju sudbinu.. koju će im, kao i najvećam broju radnika, odrediti banke slanjem na burzu..

 3. Boris Bučanac

  Kako stvari stoje, vlast ne sluša ni sindikate ni svoj narod. Nekad sam vjerovao u demokraciju a ne u jezik ulice. Ali mislim da se stvari rapidno mjenjaju. Razumije li ELITA samo jezik ulice? Jesu li svjesni na što je očajni čovjek spreman?

 4. radnik

  Strašno, strašno strašno, šta da radimo do 20. ožujka, šta da kažemo elektri, plinari, djeci. A da mi vama pošaljemo naše račune, vi to riješite, pa kad ljevaonica isplati plaću neka isplati vama toliko koliko ste odvojili za nas. A onda se mirite koliko god vam volja. NIste odgovorili da li imamo pravo na jednokratnu bespovratnu pomoć od sindikata??!!!

Comments are closed.