Loading...
Regija - Jadranska HrvatskaVijesti

Radničko vijeće ALSTOM HRVATSKA doo Karlovac posjetio je 27.08.2012. godine predsjednik Europskog radničkog vijeća (EWC) za grupaciju ALSTOM Udo Belz

Ovaj je posjet predsjednika Europskog radničkog vijeća duže vrijeme pripreman i sada se ostvario. Temeljni razlog bio je uspostavljanje daljnje suradnje radničkog vijeća ALSTOM HRVATSKA i predstavnika Europskog radničkog vijeća, a pred ulazak Hrvatske u EU. Naime, tada će i predstavnici radničkih vijeća  iz Hrvatske biti punopravni njihovi članovi iako je već u okviru izrade na međunarodnim standardima rada, još tada u organizaciji EMF-a, za ALSTOM grupu sudjelovao predstavnik iz Hrvatske.

Kolega Belz na odvojenim sastancima je razgovarao sa direktorom Damirom Vranićem i suradnicima, a odvojeno sa radničkim predstavnicima.

Na sastanku sa radničkim predstavnicima su bili ispred radničkog vijeća: Željko Banjavčić predsjednik radničkog vijeća, Tomislav Car član, te Mario Tuškan, predstavnik radnika u Nadzornom odboru. Sastanku su bili prisutni predstavnici SMH-IS i  to glavni sindikalni povjerenik Stjepan Čurilović,  Dragutin Vuljanić, regionalni povjerenik, predsjednik SMH-IS Vedran Dragičević, te Nikola Badovinac, teritorijalni povjerenik SSSH i za Karlovačku županiju.

Kolega Belz je izvijestio radničke predstavnike da ALSTOM korporacija zapošljava 95 tisuća radnika u 25 zemalja širom Svijeta, od čega je 55 tisuća zaposleno u Europi, a 800 radnika u ALSTOMU HRVATSKA d.o.o. Kolega Udo Belz ugodno je bio iznenađen odličnom organizacijom kao i stručnošću, te iskustvom zaposlenih u ALSTOMU HRVATSKA d.o.o. U razgovoru sa kolegama iz radničkog vijeća informirao je sudionike sastanka o izuzetno teškoj situaciji vezano uz zaposlenost grupacije te naglasio nužnost okretanja ALSTOMA grupacije novim proizvodima kako bi se započelo osvajanje novih tržišta.

Predsjednik SMH-IS obećao je uspostaviti kontakte sa ALSTOM-ovim pogonima u Poljskoj i Rumunjskoj kako bi dogovorili daljnje zajedničke aktivnosti, a sve u cilju očuvanja radnih mjesta radnika ALSTOM HRVATSKA d.o.o.

OSTALE NOVOSTI