Loading...
Regija – Središnja HrvatskaVijesti

Riz-ovi radnici izigrani u programu radničkog dioničarstva?

20131217_Izjava MarinaRIZ-put prema

Dvjestotinjak radnika RIZ-Odašiljača 17. prosinca 2013. održalo je na Markovu trgu prosvjed na kojem su od Vlade RH zatražili da spriječi likvidaciju te tvrtke.

Da nam je tvrtka u Pušćoj Bistri, a ne u Maksimiru, molili bi nas da otkupimo dionice da se riješe portfelja. Ovako će radije uništiti proizvodnju uime lokacije izjavila je glavna sindikalna povjerenica SMH-IS-a u RIZ-u Marina Glokević.SMH-IS_RIZ-na trgu

Zbog predatora koji su bacili oko na našu lokaciju i nekretnine, izigrani smo u programu radničkog dioničarstva, kojim smo trebali dobiti priliku da otkupimo 64 posto dionica tvrtke koju smo stvarali i spasili od propasti kaže Marina Glokević, glavna sindikalna povjerenica Sindikata metalaca Hrvatske-Industrijskog sindikata i članica Radničkog vijeća RIZ Odašiljača.

Ukratko-RIZS obzirom na to da je obnova pretvorbe RIZ-a provedena na osnovi povrata 17 milijuna dolara, dotad blokiranih na računu u SAD-u, što je bio devizni kapital tvrtke, HFP se obvezao ustupiti dionice RIZ-u radi formiranja radničkog dioničarstva. U 30-ak drugih slučajeva, primjerice u Varteksu, takva je odluka provedena. Samo je RIZ ostao izigran?

Iz medija: vecernji.hr; poslovni.hr

OSTALE NOVOSTI