Loading...
Regija - Jadranska HrvatskaVijesti

Sastanak u društvu Lošinjska plovidba – Brodogradilište d.o.o. i potpisivanje Kolektivnog ugovora

Dana 07.12.2023.g. održan je sastanak predstavnika Lošinjska plovidba – Brodogradilište i SMH-IS na kojem je potpisan Kolektivni ugovor za trgovačko društvo Lošinjska plovidba – Brodogradilište d.o.o., Mali Lošinj.

Ovaj Kolektivni ugovor donosi povećanje materijalnih prava radnika koja su im osigurana kroz sindikalno zastupanje u pregovorima za KU.

Na sastanku, uz Fahrudina Mujačića, Glavnog sindikalnog povjerenika Sindikalne podružnice SMH-IS BRODOGRADILIŠTE LOŠINJSKA PLOVIDBA, prisustvovali su i članovi Povjereništva Sindikalne podružnice SMH-IS BRODOGRADILIŠTE LOŠINJSKA PLOVIDBA, te Siniša Kosić Predsjednik SMH-IS, Juraj Šoljić Regionalni povjerenik SMH-IS Regija Jadranska Hrvatska i Antony Saganić Direktor Lošinjska plovidba – Brodogradilište d.o.o..

Direktor Antony Saganić naglasio je važnost i ulogu Socijalnog dijaloga između Sindikata i Društva kroz ovih zadnjih 30-tak godina, pogotovo u široj društvenoj ulozi očuvanja brodogradnje i radnih mjesta u Malom Lošinju kao jedinog većeg gospodarskog subjekta s preko 80-tak radnika uz 20-tak kooperanta, dobrom odnosu između socijalnih partnera, te izazovima u poslovanju na otoku.

Brodogradilište Lošinjska plovidba, u 170 godina postojanja, specijaliziralo se za popravke i održavanje svih plovila dužine do 140 m i deplasmana do 10.000 t, te profesionalno i u dogovorenim rokovima zadovoljit će specifične potrebe brodara, bez obzira na to koliko one bile zahtjevne i složene, i upravo u svim tim izazovima naglasio je važnost djelovanja SMH-IS u Brodogradilištu Malom Lošinju.

Zahvaljujući iskustvu stjecanom tijekom gotovo dva stoljeća i izvrsno opremljenim radionicama, visokokvalificirana radna snaga sposobna je nositi se sa svim zadacima, bilo da oni uključuju samo redovito održavanje i sitne popravke ili se odnose na one najzahtjevnije i najsloženije projekte, to je vrijednost ovog Brodogradilišta a svako ne bi bilo izvedivo bez članova SMH-IS u Podružnici SMH-IS Brodogradilišta Lošinjska Plovidba.

Predsjednik SMH-IS Siniša Kosić, pohvalio je napore Društva u očuvanju brodogradnje i radnih mjesta na otoku, napore Uprave, članova i Povjereništva SMH-IS u Podružnici SMH-IS Brodogradilišta Lošinjska Plovidba na unaprjeđenju Socijalnog dijaloga kroz KU koji je danas potpisan.

U ime SMH-IS, Kolektivni ugovor potpisali su Fahrudin Mujačić Glavni sindikalni povjerenik SMH-IS Podružnice Brodogradilišta Lošinjska Plovidba i Regionalni povjerenik SMH-IS Regija Jadranska Hrvatska Juraj Šoljić, dok u ime društva Lošinjska plovidba – Brodogradilište d.o.o. Kolektivni ugovor je potpisao Direktor Antony Saganić.

OSTALE NOVOSTI