Loading...
Vijesti

Sindikati koji djeluju u Brodosplitu kod ministra rada i mirovinskog sustava Miranda Mrsića

20130821_125601Na inicijativu sindikata koji djeluju u Brodosplitu održan je sastanak 21.08.2013. godine sa ministrom Mirandom Mrsićem i suradnicima. Osnovna tema sastanka je bila radno pravni status radnika Brodosplita kao posljedica sklapanja novih ugovora o radu, te zakonitost ugovora o radu koji se na potpis daju radnicima Brodosplita. Sindikati su predstavili sadržaj novih ugovora o radu kao i Pravilnik o radu i Pravilnik o plaćama, te su upoznali sve nazočne sa ne postojanjem socijalnog dijaloga nakon što je Brodosplit preuzeo novi vlasnik. Također su naglasili nepoštivanje odredbi važećeg Kolektivnog ugovora.

Sastanku su uz ministra Mrsića bili prisutni Marina Kasunić Peris, pomoćnica ministra i Ilija Tadić, voditelj službe radnog prava,  te Ruđer Friganović direktor poslovne zajednice Jadranbrod i Zvonimir Novak iz Ministarstva gospodarstva.

20130821_122736Iz sindikata koji djeluju u Brodosplitu bili su prisutni Joško Franić, glavni sindikalni povjerenik SMH-IS i ujedno i regionalni povjerenik za Dalmaciju, Zvonimir Šegvić i Pave Matošić predsjednik i zamjenik predsjednika Nezavisnog sindikata Brodosplita, Vedran Dragičević, predsjednik SMH-IS i pomoćnica predsjednika SMH-IS Vesna Mlinarić.

Dogovoreno je da će se o svim navedenim i dostavljenim aktima poslodavca očitovati Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, a sindikati će temeljem tog očitovanja tražiti da se isti usklade s Zakonom i drugim važećim propisima. U slučaju daljnjeg nezakonitog sadržaja dokumenata sindikati će se obratiti Državnom inspektoratu radi inspekcijskog nadzora.

OSTALE NOVOSTI