Loading...
Vijesti

SMH-IS zajedno sa SSSH zatražili prijem kod predsjednika Vlade RH Zorana Milanovića kako bi ga upoznali s „katastrofalnim statusom radnika hrvatskih branitelja

U Zagrebu, 1. listopada 2102. – Predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, nevladinih udruga i Sindikata metalaca Hrvatske – Industrijskog sindikata zatražili su na zajedničkoj konferenciji za novinare u Domu invalida Domovinskog rata Grada Zagreba prijem kod predsjednika Vlade RH Zorana Milanovića kako bi ga upoznali s „katastrofalnim statusom radnika hrvatskih branitelja RIZ-Odašiljača i TŽV Gredelja te mogućnostima iznalaženja kvalitetnih i poštenih rješenja u zaštiti od progona i šikaniranja suboraca, hrvatskih branitelja radnika i očajničkih pokušaja za spas radnih mjesta, dostojanstva i egzistencije“.

Povod takvome zajedničkome nastupu je samoubojstvo hrvatskog branitelja Mladena Mladenovića, radnika TŽV Gredelja i najave samospaljivanja predsjednika Udruge branitelja RIZ-Odašiljača Branka Banjca.

Pressici su bili prisutni i Mladen Novosel, predsjednik SSSH, i Vedran Dragičević, predsjednik SMH-IS-a.

Osvrćući se na suspenziju 11 radnika RIZ-Odašiljača, zapljenu njihovih kompjutora i pečaćenje njihovih radnih prostorija te treniranje strogoće nove Uprave oružanim zaštitarima, predsjednik SMH-IS-a rekao je kako u 20 godina sindikalnoga rada nije doživio da je netko s privatnom policijom i pištoljima „osvojio“ tvornicu i pištoljima radnike prisiljavao da rade svoj posao. A upravo se to događa u RIZ-Odašiljačima. Pozvao je na zajedničko rješavanje problema i zajedništvo u borbi za sva radna mjesta.

– Moramo riješiti problem bez da se ubijamo, poručio je predsjednik SMH-IS-a.

– Svaka je vlast proteklih 20 godina gazila po građanima, braniteljima i pravima radnika. Treba reći: Dosta je takve politike! Dosta je politike gdje ljudi koji dođu na vlast misle kako su Bogom dani, misle kako im se nitko četiri godine nema pravo suprotstavljati. Vlast proizlazi iz naroda i nitko ne može reći: Mi smo vlasnici, a vi nemate što ovdje tražiti, poručio je predsjednik SSSH dodajući kako će SMH-IS i SSSH napraviti sve kako bi pravno zaštitili radnike RIZ-Odašiljača.

OSTALE NOVOSTI