Loading...
Vijesti

Štrajk radnika Uljanik Strojogradnja alatnice

Pula, 23. ožujka 2010. (Business.hr/ Hina/sssh) – Nakon neuspjelog postupka mirenja, 42 radnika poduzeća Uljanik Strojogradnja alatnica d.o.o. organizirali su jučer četverosatni štrajk upozorenja zbog neisplate plaća za siječanj. Kako nisu postigli dogovor s Grupom Uljanik, radnici su danas nastavili štrajk do ispunjenja zahtjeva.
– Izgledno je da ćemo morati tražiti plaće i za veljaču, rekao je novinarima predsjednik Štrajkačkog odbora Damir Kauzlarić, glavni sindikalni povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske i član njegova Glavnog odbora.
Radnici su i sami u vlasničkoj strukturi tvrtke pa se naizgled čini da štrajkom štete sami sebi. Oni pak na to gledaju iz druge perspektive, pri čemu je presudna činjenica da su potekli iz Uljanika pa im to, smatraju, daje pravo od Grupe Uljanik tražiti pomoć.
Društvo s ograničenom odgovornošću Uljanik Strojogradnja alatnica osnovano je u travnju 2004. godine, a do tada je poslovalo u okviru Uljanik Strojogradnje d.d.
Poduzeću, koje se bavi proizvodnjom sitnijih dijelova za brodske motore, glavni su poslovni partneri Uljanik Strojogradnja d.d., Uljanik Brodogradilište d.d. i Brodosplit d.d.

Sindikat metalaca Hrvatske, koji u Alatnici ima svoje članove, obratio se dopisom svim relevantnim čimbenicima u Grupi Uljanik za koje smatra kako bi trebali na bilo koji način pomoći Alatnici u prevladavanju trenutne krize. Povratnu informaciju nisu, navodi se u priopćenju Štrajkačkog odbora.

OSTALE NOVOSTI