Loading...
Vijesti

Suradnja SMH-IS s OGB-om za Gornju Austriju i udruženim sindikatima

PB070266Od 06.-08.11.2013. godine po pozivu OGB-a, austrijske sindikalne središnjice OGB-a u Linzu suPB070270 boravili predsjednik SMH-IS Vedran Dragičević i pomoćnica predsjednika Vesna Mlinarić. Sudjelovali su na sjednici predsjedništva te najveće sindikalne središnjice gdje su predstavili gospodarsko-socijalno stanje u Hrvatskoj, radno-socijalno zakonodavstvo, sindikalnu scenu a sve to  s posebnim naglaskom na SMH-IS i posljedicama po radnike koje organizira ovaj Sindikat. Poseban naglasak je bio na novo članstvo Hrvatske u Europskoj uniji i efektima PB070006 članstva na gospodarsko-socijalno stanje radnika nakon ulaska u Europsku uniju. Domaćini s kojima su se kontinuirano razmjenjivala iskustva tijekom boravka bili su: Johann Kalliaver, predsjednik OGB-a  Gornje Austrije i predsjednik Radničke komore, Walter Schopf-glavni tajnik PRO-GE-a za Gornju Austriju, Josef Dolzer- predsjednik Odbora za obrazovanje, Sepp  Wall-Srasser, tajnik Odbora za obrazovanje Gornje Austrije; Mato Šimunović, regionalni tajnik OGB-a za područje grada Linza i okolice, Sanja Sović, pravna zastupnica za radnike iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, te uvijek uz nas Toni Steinmetz, tajnik PRO-GE-a.

Franz Molterer – direktor Radničke komore Gornje Austrije detaljno je i nesebično obrazložio sve poslove koje Radnička komora obavlja kao stručna potpora za aktivnosti OGB-a i udruženih sindikata.

07.11.2013. godine organizirana je i tribina za hrvatske radnike zaposlene u tvrtkama na području Gornje Austrije, koji su bili posebno zainteresirani za gospodarsko stanje u Hrvatskoj i za prava radnika prema hrvatskim propisima.

PB070012

Po završetku tribine organizirano je i zajedničko druženje u Klubu hrvatskih radnika koji se u klubovima diljem Austrije druže uz aktualne sadržaje ali i uz kulturno-umjetničke programe.

Na kraju ove posjete je dogovorena i zajednička suradnja koja bi mogla započeti po završetku kongresnih aktivnosti budući je 2014. godina kongresna kako za sindikate tako i za središnjice.

PB070007

OSTALE NOVOSTI