Loading...
Regija - Panonska HrvatskaSekcija mladihVijesti

Tribina Sekcije mladih SSSH u Slavonskom Brodu: Kamo plovi ovaj Brod i kako preuzeti kormilo? – MLADI KAO ORGANIZATORI PROMJENA

 

SLAVONSKI BROD, 21. travanj 2017. Povodom prosvjednog obilježavanja Međunarodnog praznika rada u Slavonskom Brodu, 21. travnja 2017. u Centru mladih održana je tribina za mlade u organizaciji Sekcije mladih SSSH – Kamo plovi ovaj Brod i kako preuzeti kormilo? Mladi kao organizatori promjena. Tribina je samo jedna u nizu aktivnosti namijenjenih mladima koje je Sekcija mladih SSSH odlučila organizirati uoči obilježavanja Međunarodnog praznika rada.

Prije održavanja tribine, aktivisti SMH-IS i Sekcije mladih SSSH postavili su informativne
štandove na Korzu na kojima su građani mogli dobiti informacije o prvomajskom prosvjedu, o sindikatima i njihovoj ulozi u društvu te zaigrati kviz o poznavanju radnih prava i osvojiti razne nagrade.

 

Na tribini su sudjelovali Marin Živković (Mreža mladih Hrvatske), Hrvoje Gačić (Brođani za Brod, Grđanska inicijativa za čisti zrak), Mladen Sudar (predsjednik udruge za razvoj ICT Connect IT), Ivan Juričević (v.d. predsjednik Sekcije mladih SSSH) i Darko Šeperić (izvršni tajnik za projekte i edukaciju u SSSH), a moderatorica je bila Irena Vukas,  glavna urednica radiopostaje Radio 92FM.

 

Razgovaralo se o položaju mladih u Slavonskom Brodu i cijeloj Hrvatskoj, problemima s kojima se suočavaju prilikom ulaska na tržište rada te načinima na koje bi se mladi mogli motivirati da sami postanu nositelji promjena toliko potrebnih i važnih za njihovu budućnost, ali i za budućnost cijele Hrvatske.

 

 

 

 

OSTALE NOVOSTI