Loading...
Regija - Jadranska HrvatskaVijesti

U 3. MAJ Brodogradilište d. d. provedeni su izbori za radničko vijeće koje se konstituiralo i izabralo člana Nadzornog odbora predstavnika radnika

Rijeka, 02.veljače 2018.godine. Održana je konstituirajuća sjednica radničkog vijeća trgovačkog društva 3.MAJ Brodogradilište d.d., a  time su konačno radnici 3.MAJ-a dobili svoje predstavnike. Na izborima koji su održani 24.01.2018. pobijedila je lista SMH-IS većinom glasova. U novoizabranom  radničkom vijeću, lista SMH-IS dobila je 6 članova, 3 člana su izabrana s liste  SIKD, a sa zajedničke liste Sindikata 3.MAJ i Jadranskog sindikata izabrana su  2 člana.

Za predsjednika radničkog vijeća izabran je Juraj Šoljić, a za njegovog zamjenika Veljko Todorović koji su i prije obnašali tu istu dužnost kada je radničko vijeće  3.MAJ Brodogradilište d. d. raspušteno Odlukom Vrhovnog suda RH. 

Na istoj sjednici donesena je odluka o imenovanju predstavnika radnika u Nadzorni odbor trgovačkog društva, imenovan je Juraj Šoljić koji je i prije obnašao tu dužnost kada je prije četiri  mjeseca svojom ostavkom poslao apel vlasniku, državi i javnosti da će ovakvo vođenje društva dovesti do toga da bi mogle doći u pitanje isplata plaća kao i normalno funkcioniranje Brodogradilišta i Grupe ULJANIK.  

Na sjednici radničkog vijeća usvojeni  su zaključci o daljnjem djelovanju radničkog vijeća i predstavnika radnika u Nnadzornom odboru.

 

OSTALE NOVOSTI

One comment
  1. Željko

    Moje čestitke kolegama iz SMH IS Brodogradilišta 3. Maj na ostvarenoj pobjedi na ponovljenim Izborima za Radničko vijeće a naroćito kolegi Šoljiću.

Comments are closed.