Loading...
Regija – Središnja Hrvatska

U Čakovcu je 16.12.2011. godine održana 6. sjednice Regionalnog povjereništva Sjeverozapadne regije, posljednja u ovoj kalendarskoj godini

Glavni su sindikalni povjerenici su informirali o trenutnom stanju u tvrtkama u kojima djeluju u sindikalnoj podružnici.

Iz informacija glavnih sindikalnih povjerenika  proizlazi da se u najvećem dijelu tvrtki na razini ove regije stanje u svezi  novih poslova polako popravlja nakon dvije pune godine krize koja je ostavila traga na cijelom metalskom sektoru, a ne samo na tvrtkama koje djeluju na ovom području.  No, u tvrtkama  Armko  i Metalprodukt  prisutan je i dalje nedostatak poslova. Sporazumi o umanjenju plaće su još u primjeni u   ZM- Metalu i Dekoru. I dalje su  prisutni problemi u  Ljevaonici d.d. – Bjelovar, a poslodavac i dalje isplaćuje plaću sa zakašnjenjem uz istodobnu, najavu viška zaposlenih i ne uplaćivanje sindikalne članarine za članove SMH-IS. Sa zadovoljstvom valja naglasiti da je većina poslodavaca ipak isplatila Božićnicu i dječje darove sukladno sklopljenim kolektivnim ugovorima i pravilnicima o radu.

Regionalno povjereništvo je bilo obaviješteno i o aktivnostima SMH-IS i SSSH koje se planiraju po konstituiranju nove Vlade RH. Po konstituiranju nove Vlade tražiti će se prijam kako predstavnika SMH-IS tako i predstavnika SSSH.

Posebno valja naglasiti da se SMH-IS aktivno uključio u rješavanje teške situacije u CMC Sisak, budućnosti brodogradnje, te nedostatka poslova u dijelu tvrtki u sustavu Đ. Đaković, Končar i TŽV Gredelj.

Regionalno povjereništvo je obaviješteno i o rezultatima prikupljenih potpisa na Peticiju Sekcije mladih, te o drugim operativnim zadacima u okviru aktivnosti SMH-IS.

Na kraju su svi prisutni poželjeli međusobno bolju gospodarsku godinu, jer je to uvjet i za povećanje plaća i rast standarda radnika, odnosno članova koje SMH-IS zastupa.

OSTALE NOVOSTI