Loading...
Regija – Središnja HrvatskaRotirajući postoviVijesti

U Dalekovod Proizvodnji u Velikoj Gorici radničko vijeće organiziralo je skup radnika zbog neisplate plaće

Dana 12.11.2012. godine radničko vijeće Dalekovod Proizvodnje doo u Velikoj Gorici organiziralo je skup radnika zbog neisplate  plaće za mjesec rujan 2012. godine kao i radi neizvjesne isplate plaće za listopad. Prema Kolektivnom ugovoru plaće trebaju biti isplaćene do 20-tog u mjesecu za prethodni mjesec. Jedna od tema skupa bila je i stanje u poslovanju tog trgovačkog društva kao i sigurnost budućih isplata plaća radnicima.

Aktivnosti koje su dogovorene na skupu radnika su slijedeće: ako poslodavac ne  isplati plaće za mjesec rujan 2012. godine, dana 19. studenoga će se održati novi skup radnika u sklopu kojega će biti održana i konferencija za novinare na kojoj bi se najavile neke sindikalne akcije. O lokaciji na kojoj bi se prosvjed održao i vremenu njegovog održavanja,  skup radnika će  donijeti odluku. Ovakva reakcija radničkog vijeća posljedica je blokade žiro računa te, temeljem toga, mogućnost otvaranja pred stečajnog postupka. Mišljenje je radnika i sindikata da to i nije nužno, već da se dogovara sa bankama oko de-blokade žiro računa Dalekovoda.

Dalekovod  kao “brand”, poznat u Hrvatskoj i svijetu, ne može biti, od strane Države gledan kao nevažno trgovačko društvo, te se u tom smislu traži i očekuje od Ministarstva gospodarstva i Ministarstva financija uključivanje u rješavanje nastalih problema u Dalekovodu.

OSTALE NOVOSTI