Loading...
Regija - Panonska HrvatskaVijesti

U Đuro Đaković Grupi d. d. u Slavonskom Brodu potpisan je Socijalni sporazum nakon donošenja odluke o dokapitalizaciji

Slavonski Brod, 9. svibnja 2017. godine. Nakon višemjesečnog usuglašavanja u Đuro Đaković Grupi potpisan je Socijalni sporazum nakon donošenja odluke o dokapitalizaciji, a koja je usvojena 21.ožujka 2017. godine. Socijalni sporazum potpisali su Tomislav Mazal, predsjednik Uprave Đuro Đaković Grupe d.d. i Antun Štivić, regionalni povjerenik za Regiju slavonsko baranjsku.

Potpisanim Socijalnim sporazumom Đuro Đaković Grupe d. d. jamči da će u roku od pet godina zadržati postojeći broj zaposlenih, radnika na dan sklapanja Sporazuma, no u slučaju dobrovoljnog odlaska radnika iz tvrtke uz stimulativnu otpremninu, otkazivanjem ugovora radi skrivljenog ponašanja radnika, umirovljenja ili drugog prirodnog uzroka smanjenja broja radnika ĐĐ Grupa se obvezuje zamijeniti iste po modelu „jedan za jedan“ kako bi se broj radnika održao na istoj razini. U slučaju potrebe promjene broja radnika u skladu s tržištem rada  Grupa će isto rješavati u dogovoru s Sindikatom poštujući pri tom sve propise, kolektivne ugovore i sklopljene sporazume.

Đuro Đaković Grupa d.d. također jamči da u roku od pet godina neće mijenjati registrirano sjedište niti glavnu djelatnost,Radnici u istom razdoblju zadržavaju sva stečena prava koja proizlaze iz važećih kolektivnih ugovora, a budućim novim kolektivnim ugovorima neće se umanjiti ni jedno stečeno pravo koje je ugovoreno.  Socijalni sporazum stupa na snagu danom upisa tzv. novih dionica, a neće biti obvezujući ako se proces upisa zaustavi. O tome će postojati informacije do 12.svibnja ove godine.

OSTALE NOVOSTI