Loading...
Regija – Središnja HrvatskaVijesti

U Krapini je u prostorijama Županije krapinsko-zagorske i Grada Krapine održana 8. sjednica Regionalnog povjereništva Regije Sjeverozapadna Hrvatska.

Ispred SSSH sjednici je prisustvovao predsjednik Mladen Novosel, a ispred SMH-IS Đuro Puškadija.

Glavni su sindikalni povjerenici iznijeli  trenutno gospodarsko stanje u tvrtkama iz kojih dolaze. Iz  izlaganja glavnih povjerenika, a prema dobivenim podacima može se konstatirati da je stanje prilično stabilno. Međutim, u tvrtkama Armko Konjšćina i Remont željezničkih vozila Bjelovar, vidljivo je prisutan manjak poslova. Isto tako valja naglasiti da je otvoren stečajni postupak u Čeliku Križevci, a stečaj je završen  u TVIL-u Križevci. Sporazumi o umanjenju plaće su u primjeni u   ZM- Metalu Hrcegovac i Dekoru Zabok,  a i dalje su  prisutni problemi u kašnjenju isplata plaća i ne uplaćivanju sindikalne članarine prema SMH-IS. u Ljevaonici d.d. – Bjelovar. Problem sa neisplatom plaća pojavio se i u Metalprodukt – Šandrovac.

Na sjednici su analizirani  netom održani VI. Sportski susreti Regije II SMH-IS, koji su održani 09. 06. 2012. godine u Varaždinu. Na susretima je sudjelovalo 150 natjecatelja iz 9 ekipa, koji su se borili u granicama fair playa. Organizacija je bila dobra, te ovom prigodom valja pohvaliti voditelje po pojedinim sportovima koji su korektno obavili svoj posao.

Pobjednici po pojedinim sportovima su slijedeći :

–          mali nogomet – LIMOVI I KONSTRUKCIJE – Krapina

–          pikado žene – FERRO PREIS – Čakovec

–          pikado muški – OPREMA STROJEVI – Ludbreg

–          bela – OPREMA STROJEVI – Ludbreg

–          potezanje užeta – FERRO PREIS – Čakovec

Ukupni pobjednik po treći put za redom je ekipa FERRO PREIS – Čakovec, kojoj je pripao prijelazni pehar SMH-IS u trajno vlasništvo.

Kako je na sjednici data kratka informacija oko organizacije IV. Sportskih susreta SMH-IS , koji će se ove godine održati u Starigradu na Hvaru valja naglasiti da postoji interes sindikalnih podružnica za sudjelovanjem, ali sve ovisi od zatvaranja financijske konstrukcije po pojedinoj sindikalnoj podružnici, budući su prihodi od članarine nedostatni za sudjelovanje ekipa na navedenim sportskim susretima. Uz pomoć SMH-IS možda bi bilo moguće  sudjelovanje. Sve informacije povjerenici će dobiti na vrijeme kako bi se mogli  pravovremeno organizirati i prijaviti.

Mladen Novosel je glavnim sindikalnim povjerenicima govorio o prijedlogu Zakona o reprezentativnosti sindikalnih središnjica i sindikata, te o posljedicama njegove primjene u slučaju da se i Zakon usvoji u predloženom tekstu kao i o aktivnostima SSSH u procesu udruživanja sa HUS-om.

OSTALE NOVOSTI