Loading...
Regija - Panonska HrvatskaRotirajući postoviVijesti

U novoj strategiji razvoja industrije u Hrvatskoj mora se naći i metalska industrija

558108_PanelSlavonski Brod, 1. ožujka 2013. – „Zašto Hrvatskoj treba strojogradnja“ – naziv je panel rasprave što su je u Slavonskom brodu organizirali Sindikat metalaca Hrvatske – Industrijski sindikat i Zaklada Friedricha Eberta. Nakon uvodnih riječi domaćina, dopredsjednika i regionalnog povjerenika SMH-IS-a Antuna Štivića, uslijedila je rasprava u kojoj su sudjelovali Vladimir Kovačević, predsjednik Uprave Đuro Đaković 385925_Ućesnici PanelaHoldinga, Damir Kobaš, tehnički direktor Same Deutz-Fahr Žetelice, Mladen Novosel, predsjednik SSSH, Vedran Dragičević, predsjednik SMH-IS-a, Vesna Mlinarić, pomoćnica predsjednika SMH-IS-a za ekonomske poslove i tarifnu politiku, te brojni prisutni članovi SMH-IS-a iz sindikalnih podružnica SMH-IS-a u regiji.

Vedran Dragičević, predsjednik SMH-IS-a u izjavi je rekao da je proces deindustrijalizacije Hrvatske pri kraju i, ako nešto brzo ne poduzmemo da spasimo ovo što se spasiti da, mi ćemo vrlo brzo propasti. Osim nekoliko časnih izuzetaka, metalske tvrtke u ovoj godini uopće nemaju 387509_Ućesnici Panelaugovorenih poslova. U novoj strategiji razvoja industrije u Hrvatskoj mora se naći i metalska industrija a osobito strojogradnja.

Zaključci Panela

Više i medija:

–          dalje.com

–          vecernji.hr

–          business.hr

OSTALE NOVOSTI

One comment
  1. Brodograditelj Maj

    Zar u SMH ne planira organizirati u Rijeci kakav skup za PGŽ. Da nema onih dečki u 3.maju nebi se za vas niti čulo. Što čekate da vam ljudi iz trećeg maja ne završe na ulici bez posla.

Comments are closed.