Loading...
Vijesti

U OLT-u Osijek vlasnici, Uprava i SMH-IS-SSSH zajednički dogovaraju rješenja u obostranom interesu

U Osijeku je 10.12.2013. godine održan zajednički sastanak vlasnika,  Uprave i predstavnika SMH-IS i SSSH. Radnici nemaju dovoljno posla, a plaće i druga materijalna prava radnika kasne u isplati.

U OLT-u Naime, već nekoliko mjeseci radnici nemaju posla ili rade s vrlo maloU OLT-u-a  kapaciteta,Uprava kaže da ne može niti zna pronaći posla za popunu kapaciteta. Kasni se s isplatom plaće i putnih troškova 2 mjeseca, a kada radnici ne rade teško se mogu nadati dostizanju plaća.

Vlasnici i Uprava problem su pokušali riješiti kroz predstečajnu nagodbu i kako kažu da su se oko taga dogovorili sa svim vjerovnicima. Nemaju drugih hipoteka osim Porezne uprave i nisu, kako kažu, do sada bili u blokadi.Upravo danas su dobili dopis od Porezne uprave, Područnog ureda Osijek  da su u blokadi više od godinu dana što oni poriču a došla  je i kontrola (danas) od strane Porezne uprave. U međuvremenu je angažiran i Uskok koji ispituje poslovanje OLT-a , a to je i razlogom kako oni kažu obustave procesa predstečajne nagodbe kao jedinog rješenja.Kod zahtjeva za predstečajnu nagodbu su podastrli program restrukturiranja kojim bi ne samo zadržali postojeći broj radnika nego bi se broj radnika čak i povećao. Obzirom da se nalaze na vrlo atraktivnom području u Osijeku (odmah uz studentski Kampus,centar grada) mišljenja su da ih netko namjerno gura u propast. Govore ako imaju bilo kakve krivnje kao vlasnici da su spremni odgovarati ali da sve nebi trebalo sprečavati procese koji vode ka ozdravljenju društva OLT.

Nakon što smo  saslušali argumente Zaključeno je slijedeće:

1.Nema otpuštanja radnika do rješenja bilo koje vrste.

2.Vlasnici i uprava učinit će dodatne napore kako bi do Božića isplatili jednu plaću i za dva mjeseca putne  troškove.

3.SMH –IS i SSSH će  tražiti hitan sastanak s ministrom financija i ministrom gospodarstva na kome će zatražiti nastavak predstečajne nagodbe kao jednino moguće rješenje , a ako do sastanka u dogledno vrijeme ( mjesec dana) ne dođe SMH-IS će pokrenuti zakonom dozvoljene sindikalne akcije i održati prosvjede  pred nadležnim ministarstvima.

više: glsa-slavonije.hr

OSTALE NOVOSTI