Loading...
Regija - Jadranska HrvatskaVijesti

U Šibeniku je 06.12.2011. godine potpisan novi Kolektivni ugovor o pravima i obvezama radnika i poslodavca u TLM TVP doo

U Šibeniku je  06.12.2011. u prostorijama poslodavca potpisan novi Kolektivni ugovor o pravima i obvezama radnika i poslodavca u TLM TVP Tvornici valjanih proizvoda doo.

Potpisivanjem novog KU prestaje važiti dosadašnji Kolektivni ugovor  i Aneks kolektivnog ugovora koji su bili potpisani 2007.g. Značajke koje su sadržane u novom Kolektivnom ugovoru su povećanje osnovne plaće radnika za 5,3 %. Također je ugovorena i nova osnovica za koeficijent 1,00 koja sada iznosi 2.814,00 kn. Minimalni broj dana godišnjeg odmora je 20 u odnosu na prijašnjih 18 dana. Proporcionalno tom povećanju umanjen je  po jedan dan godišnjeg odmora za kriterij dužine radnog staža i godina života. Ostala prava i obveze poslodavca i radnika ostala su u odnosu na ranije sklopljeni Kolektivni ugovor neizmijenjena. Ispred SMH-IS Kolektivni ugovor su potpisali glavni sindikalni povjerenik, Dalibor Živković i regionalni povjerenik za Dalmaciju, Slavko Bilota. Osim potpisnika, činu potpisivanja su prisustvovali i predsjednik SMH-IS, Vedran Dragičević, te Branko Petrić, kao i teritorijalni povjerenik SSSH, Svetislav Džale. Ispred Uprave Kolektivni ugovor je potpisao Matjaž Gorjup, predsjednik Uprave.

Prije potpisivanja Kolektivnog ugovora održan je i sastanak  sindikalnih predstavnika SMH-IS s jedne strane i  Uprave i užeg kolegija, o temi prodaje TLM TVP-a.

Stav  SMH-IS je bio da u potpunosti želimo biti upoznati i uključeni u proces prodaje tvrtke, a također je naglašeno da je SMH-IS pisano zatražio od AUDI-a pojašnjenja vezana uz prodaju ove tvornice. Posebno smo naglasili da nas prvenstveno interesiraju gospodarska djelatnost i proizvodnja, te barem zadržavanje postojećih radnih mjesta ako već ne i novo zapošljavanje,  a ne promjena namjene zemljišta na kojoj bi se izgradili stanovi ili turistički kapaciteti odnosno nešto slično. Upoznati smo o aktivnostima Uprave, vezano za održavanje proizvodnje, novim ulaganjima i razlogu prodaje. Traži se investitor koji bi uložio sredstva u dovršetak tehnološke obnove i omogućio tekuću likvidnost. Sindikalni predstavnici SMH-IS upoznati su i s rezultatom poslovanja tj. s smanjenim gubitkom za ovu godinu  u odnosu na prošlu 2010. godinu.

 

 

OSTALE NOVOSTI