Loading...
Regija - Jadranska HrvatskaVijesti

U sindikalnoj podružnici Brodogradilište „Viktor Lenac“ održana je izborna Skupština a time su provedeni izbori za povjereništvo sindikalne podružnice i glavnog sindikalnog povjerenika za mandatno razdoblje 2018.-2022.

 

Rijeka, 23. siječanj 2018. godine. U Rijeci u prostorijama poslodavca, u sindikalnoj podružnici Brodogradilište „Viktor Lenac“ održana je izborna Skupština i provedeni su izbori za povjereništvo sindikalne podružnice i glavnog sindikalnog povjerenika i njegovog zamjenika za mandatno razdoblje 2018.-2022. godine. Ujedno su to i prvi provedeni izbori za mandatno razdoblje nakon što su tijela SMH-IS usvojila izborne dokumente. Po osmi put Damir Bačinović je jednoglasno izabran za glavnog sindikalnog povjerenika, a Božo Balen za zamjenika glavnog sindikalnog povjerenika. Međutim valja naglasiti da je sindikalno povjereništvo sastavljeno od iskusnih sindikalaca no više od tridesetak posto čine mladi članovi koji će u ovom mandatnom razdoblju postati iskusni sindikalci i u budućnosti biti dobra zamjena svima onima koji će jednoga dana izaći iz svijeta rada, a time i iz sindikalnih aktivnosti.

U radu Skupštine sudjelovalo je 37 delegata, predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske-Industrijskog sindikata Vedran Dragičević i glavni sindikalni povjerenik u 3 Maju i zamjenik regionalnog povjerenika Juraj Šoljić.

U ime uprave Brodogradilišta „Viktor Lenac“, članica uprave Sandra Uzelac, obratila se delegatima Skupštine i zahvalila na dosadašnjoj dobroj suradnji sa Sindikatom metalaca Hrvatske-Industrijskim sindikatom kao socijalnim partnerom u Brodogradilištu te čestitala svim novoizabranima za novo mandatno razdoblje.   

Priopćenje o provedbi izbora

OSTALE NOVOSTI