Loading...
Regija - Jadranska HrvatskaVijesti

U Sisačkoj čeličani raditi će do 250 radnika

Sisačka čeličana-2013U Sisku je 12. travnja 2013. godine, nakon nekoliko mjeseci probnog rada i službeno obilježen početak rada tvrtke ABS Sisak, koja je od prošle godine u sastavu talijanske grupe Danieli. Kupac je do sad u modernizaciju uložio 25 milijuna eura i nastavlja ulaganja

Novi vlasnik čeličane, koji je pogon kupio prošle godine, već je u modernizaciju uložio 25 milijuna eura, zaposlio 140 radnika i nastavlja ulaganja te će, korak po korak proširivati proizvodnju, kako rekao je predsjednik uprave grupe Danieli Gianpietro Benedetti.

Značajna je izjava predsjednika uprave ABS Italia Alessandra Trivillina, koji je najavio plan da će u idućih 15 mjeseci u Sisku ostvarivati proizvodnju od 270.000 tona specijalnih čelika na nivou godine, pa će se broj zaposlenih povećati na 250 radnika. Takav plan je utemeljen na činjenici da je ABS već dobio status velikog potrošača električne energije te licenciju za uvoz starog željeza iz zemalja Europe, a obzirom na navedeno, plan je da čeličana radi sve dane u tjednu. Kako bi se ti ciljevi ostvarili najavljeno je da će talijanska grupacija nastaviti modernizaciju pogona i instaliranje nove opreme.

OSTALE NOVOSTI