Loading...
Regija - Jadranska HrvatskaVijesti

U toku ovog tjedna potpisuju se ugovori između slovenske i hrvatske Vlade čime bi se riješili problemi CIMOS-a i sačuvalo 1200 radnih mjesta riječi su ministra Gorana Marića

Sindikat metalaca Hrvatske još nema službene potvrde da je talijanski fond Palladio Finanziaria odustao od kupnje Cimosa, a pokaže li se to točnim to ne znači da će Cimos odmah otići u stečaj, jer ima osigurane poslove do kraja godine, doznaje se u utorak u tom sindikatu.

“Moguće odustajanje talijanskog kupca ne znači da će Cimos odmah otići u stečaj jer ima osigurane poslove do kraja godine. No, njegova sudbina nakon toga je neizvjesna”, kazao je Đino Šverko iz Sindikata metalaca Hrvatske u izjavi za Hinu. Šverko kaže da, ako je razlog odustajanja talijanskog investitora od kupnje Cimosa socijalna klauzula o privremenom neotpuštanju, “u potpunosti podržava ministra Gorana Marića koji ju je predložio”.

“Možda je i bolje da takvi nisu preuzeli poduzeće, ako su ga namjeravali prodati, a ne razvijati”, poručio je Šverko, dodajući kako su u sindikatu razočarani, ako se potvrđuju te najave. Po njegovim riječima, sada treba vidjeti što će slovenska vlada učiniti sa svojim dijelom Cimosa, ako talijanski investitor odustane od kupnje.

“Ako slovenska vlada misli sanirati samo svoj dio Cimosa, onda u sindikatu očekujemo i brzu reakciju hrvatske Vlade. Nama je jedini cilj spašavanje 1.200 radnih mjesta u Istri odnosno u Buzetu, Roču i Labinu”, zaključio je Šverko, uz poruku da će, bude li potrebno, Sindikat organizirati i prosvjede.

Sve o temi: direktno.hr  O Cimosu: -Sve što je u odluci Vlade dogovoreno je sa slovenskom stranom

U Sloveniji zadovoljni odlukom hrvatske Vlade oko Cimosa

Blizu je usuglašavanje hrvatskih i slovenskih stajališta oko Cimosa

Direktor Cimosa zadovoljan dogovorom o dugu Riječkoj banci

Goran Marić: Nova ponuda za Cimos ne zadovoljava zahtjeve

Ministri Počivalšek i Marić vjeruju u skori dogovor o Cimosu

Slovenski ministar gospodarstva Počivalšek i ministar Marić o Cimosu

OSTALE NOVOSTI