Loading...
Vijesti

U Zagrebu je danas 8. srpnja 2014. godine potpisano Pismo namjere u Projektu cjeloživotnog učenja

Učenje-image-2Danas, 08.07.2014. održana je konferencija za novinare i u prisutnosti javnosti potpisano je Pismo namjere kojim sva tri partnera jamče razvoj Projekta cjeloživotnog učenja. Unatoč činjenici da socijalni dijalog nije na zavidnoj razini u Hrvatskoj socijalni partneri su se na tripartitnoj razini obvezali na suradnju u Projektu cjeloživotnog učenja na zadovoljstvo sve tri strane, Vlade preko Ministarstva rada i mirovinskog sustava i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, poslodavci kroz Hrvatsku udrugu poslodavaca i SMH-IS kao nositelj projekta zajedno sa FNV Bondgenoten nizozemskim sindikatima. S obzirom na značaj Projekta, Pismo namjere su potpisali: Ispred SMH-IS predsjednik Vedran Dragičević, a ispred Vlade RH odnosno nadležnih I)nteres medija-Pismo namjereministarstva Dr sc Mirando Mrsić, dr prof ministar rada i mirovinskog sustava i Vedran Mornar, ministar znanosti, obrazovanja i sporta. Direktor HUP-a će Pismo namjere potpisati idući tjedan po povratku sa službenog puta, međutim direktorica industrijskog sektora i članica Upravnog odbora Marija Šutina Kujundžić je u obraćanju naglasila obostranu potrebu cjeloživotnog učenja i radnika ali i poslodavca.

DSCN8673Na konferenciji su osim potpisnika o Projektu govorili Jacqie Van Stigt, FNV Bondgenoten voditeljica industrije u FNV Bondgenoten, Andre Peer koordinator Projekta i Mladen Novosel predsjednik SSSH.

Suštinski, Projekt ima za cilj povećanje konkurentnosti radnika kako na tržištu rada u Hrvatskoj tako i u Europi. Nove tehnologije traže obrazovane radnike na svim razinama.

 

U posjeti RIZ-uNakon potpisivanja Pisma namjere i konferencije za novinare, gosti iz Nizozemske su posjetili tvornicu RIZ-Odašiljači gdje su upoznati sa proizvodima proizvodnim programima kojima se, i na svjetskom tržištu vrlo uspješno prezentira hrvatska industrija. Goste je posebno zanimala proizvodnja odašiljača kao i sustava za kontrolu potrošnje električne energije kako u industriji tako i u širokoj potrošnji.

 

 

 

 

OSTALE NOVOSTI