Loading...
Regija – Središnja HrvatskaRotirajući postoviVijesti

U Zagrebu je u prostorijama Hrvatskih željeznica 30.08.2012. godine održan sastanak predstavnika SMH-IS sa predstavnicima HŽ CARGO-a i direktorima Remonta željezničkih vozila Čakovec i Bjelovar o izradi plana i procesima restrukturiranja tih trgovačkih društava.

Na inicijativu predsjednika SMH-IS Vedrana Dragičevića održan je sastanak predstavnika SMH-IS sa predstavnicima HŽ CARGO-a i direktorima Remonta željezničkih vozila Čakovec i Bjelovar o izradi plana i procesima restrukturiranja tih trgovačkih društava. Ispred HŽ CARGO-a sastanku su bili prisutni: Vlado Hanžek, član Uprave HŽ CARGO-a, Tomislav Biber, poslovi TVD, Franjo Gerovac, direktor RŽV Bjelovar, Dražen Vidović, direktor RŽV Čakovec i Vesna Ribarić, glavna tajnica Uprave, a ispred SMH-IS predsjednik Vedran Dragičević, Branko Knez regionalni povjerenik za  Sjeverozapadnu Hrvatsku, Dragan Bačak, glavni sindikalni povjerenik, Saša Vuković, predsjednik radničkog vijeća i Vesna Mlinarić, pomoćnica predsjednika. Nakon duge rasprave o mogućim i sada poznatim modelima restrukturiranja koji bi imali za posljedicu uvažavanje tržišnog poslovanja uz što manje smanjenje zaposlenih, dogovoreno je da će socijalni partneri međusobno razmjenjivati informacije, da će predstavnici SMH-IS imati mogućnosti biti upoznati s modelima restrukturiranja i posljedicama po radnike, a da će se eventualna sporna ili otvorena pitanja rješavati sa ovlaštenim predstavnicima HŽ CARGO-a i SMH-IS u sastavu ovog održanog sastanka.

OSTALE NOVOSTI

One comment
  1. robert

    vi sindikat metalacaHrvatske najveći ste "krivac" za propast RŽV Bjelovar, zahvaljujučišto u svojim redovima imate članove kojima je kolovođa Bačak Dragan zvani uvlakac !! Pitajte sada kada je firma propala za mišljenje radika o vašem predstavniku. Sramota da takove individe predstavljaju radnike udružujući se sa poslodavcem !!!! ali sada je za sve kasno taj vaš član uništio je živote 100 pa i više obitelji. A platio je "feštu" unaprijed na Planinarskom domu da ga se primi tu gdje je danas i da još nedaj Bože napreduje u vašem sindikat, žalostan mora biti sindikat koji u svojim redovima ima takvog " ". Da nije "živ"- Bačak, RŽV bi danas poslovao rentabilno!!!i svi koji smo izbačeni iz firme kao višak danas bismo radili-raspitajte se malo tome kod drugog sindikata koji djeluje u RŽV-u, samo istine radi "ako to još ne znate" !!!! toliko ukratko istine radi o rstrukturiranju RŽV-a Bjelovar a ima toga još i još i još…….Hvala
    Zajedno sa poslodavcem uništio je profitabilno poduzeče—peovjerite u FIN-i i to u roku od 3 godine!!!!

Comments are closed.