Loading...
Regija - Jadranska HrvatskaVijesti

Usuglašena načela implementacije novog modela plaća u Uljanik Grupi

Pula 22.12.2016.   14:49 Objavila: Reanna Brajković

Pregovarački tim poslodavaca ULJANIK Grupe, na temelju ovlaštenja i punomoći, i pregovarački tim sindikata kojeg čine predstavnici Sindikata metalaca Hrvatske – Industrijski sindikat, Jadranskog sindikata, Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije i Sindikata 3. Maja, na temelju ovlaštenja i punomoći kao socijalni partneri, dana 22. prosinca 2016. usuglasili su načela implementacije novog modela plaća. Samo uvod

Socijalni partneri u postupku pregovora izmjena i dopuna Kolektivnih ugovora (KU) uvođenjem novog modela plaća sukladno Sporazumu od 31. svibnja 2016., a prije sklapanja Aneksa III KU, usuglasili su načela implementacije i obrazloženja pojedinih elemenata novog modela plaća ULJANIK Grupe.

Socijalni partneri suglasni su da uvođenje novog modela plaća ni na koji način i ni po jednom osnovu neće umanjiti visinu plaće koju bi radnik ostvario da se model plaće nije promijenio. Predstavnici socijalnih partnera i nadležna stručna služba zajednički će u probnom razdoblju pratiti, provjeravati i otklanjati eventualna odstupanja zbog primjene novog modela plaće. Socijalni partneri suglasni su da se novi model plaća testira na plaćama svih radnika za prosinac 2016., te siječanj i veljaču 2017., u kojem će razdoblju zajedničko tijelo imati uvid i analizirati obračune, uz izjavu o povjerljivosti podataka. Poslodavac će svim radnicima uručiti probni obračun po novom modelu plaća i to za siječanj 2017. do kraja veljače 2017., a za veljaču 2017. do kraja ožujka 2017. Ukoliko se tijekom razdoblja testiranja novog modela plaća ne pokažu znatne anomalije i prigovori, novi obračun plaća implementirati će se potpisivanjem Aneksa III KU 9. ožujka 2017., s primjenom od 1. travnja 2017.

OSTALE NOVOSTI