Loading...
Vijesti

Za glavnog sindikalnog povjerenika BI 3MAJ za mandatno razdoblje od 2010. do 2014. ponovno je izabran Juraj Šoljić

Rijeka, 12. ožujka 2010. Održana je redovita izborna skupština Podružnice Sindikata metalaca Hrvatske BI 3.MAJ.

Samoj Skupštini prethodili su izbori po sindikalnim skupinama ( prema strukturnoj organizaciji Podružnica ima 15 skupina) koji su započeli 01. veljače a završili 01. ožujka na kojima su izabrani Povjerenici skupina i delegati za Skupštinu mandatnog razdoblja do 2014. godine.
Uz delegate na Skupštini prisustvovali su i gosti: Edi Kučan Predsjednik Uprave BI 3.MAJ d.d., v.d. predsjednika Sindikata metalaca Hrvatske Vedran Dragičević, Branko Kužet Regionalni povjerenik SMH za regiju VI, Jadranka Tomašić, Županijska povjerenica SSSH Primorsko-goranske županije, Željko Maričić, Predsjednik Sindikata 3.MAJ (HUS), Josip Vranković, Glavni sindikalni povjerenik Podružnice SMH TIBO, Goran Solomun,Glavni sindikalni povjerenik Podružnice SMH AKZ Virovitica.
Izvještaj o radu Povjereništva članovima Skupštine dao je Glavni sindikalni povjerenik Juraj Šoljić naglasivši između ostali „sindikalnih postignuća navedenih u Izvještaju“ i slijedeću poruku „ako vam netko kaže da je ugovorio ova 4 broda, kao i da je za njih dobio dvije tranše kredita u ukupnom iznosu od 105 milijuna dolara, recite mu da laže jer je to učinio SMH u 3.MAJ-u i za 3.maj“.
V.d. predsjednika Sindikata metalaca Hrvatske Vedran Dragičević je govorio kako je SMH na primjeru 3.MAJ-a dokazao kako se treba štititi interese svojih članova i radnika, ali isto tako i kako će sindikat postupiti na svaki pokušaj stečaja tj. zatvaranja ne samo ovog škvera nego bilo kojeg brodogradilišta.
Jadranka Tomašić je podsjetila prisutne na dvadeseto- godišnjicu rada SMH u 3.maju te ustvrdila na neosporivu ulogu SMH i SSSH u obrani 3.maja i radnih mjesta te pozvala na zajedništvo u narednim mjesecima.
Branko Kužet je ustvrdio da nas očekuje velika borba zbog vrlo loše vođene politike gospodarstva u segmentu brodogradnje te je podsjetio na zatvaranje natječaja 19. travnja.
Ponovio je da se ova podružnica istakla i nametnula svojim radom ali je i konstatirao da smo svojim ponašanjem pomrsili račune mnogima koji su željeli raditi nezakonite radnje, te dobivamo udarce i objede na naš račun.

Na kraju, glavi sindikalni povjereni Juraj Šoljić, dodavši da je ovaj izbor velika čast i potvrda dosadašnjem radu ali i obaveza, zahvalio se na ponovnom izboru svim članovima Skupštine sindikalne podružnice BI 3MAJ Rijeka.

OSTALE NOVOSTI