Loading...
Regija – Središnja HrvatskaVijesti

ZAPISNIK sa 4. sjednice Regionalnog povjereništva Regije II

…održane dana 08. 07. 2011. godine u Krapini sa slijedećim DNEVNIM REDOM:

 1. Stanje u poduzećima Regije II
 2. Potvrda članova Odbora ZNR i IO odbora strojogradnje SMH-IS Regije II
 3. Analiza održanih 5. Sportskih susreta Regije II
 4. Informacija o aktivnostima SMH-IS i SSSH
 5. Ostala pitanja i prijedlozi.

 

 Sjednici prisustvovali kao gosti ,predsjednik SMH-IS Vedran Dragičević i županijski povjerenici SSSH kolege Leo Jakušić, i Zlatko Tušak , te pravnik Miroslav Molnar.

Pod točkom 1. dnevnog reda Glavni su sindikalni povjerenici iznijeli  kakvo je trenutno stanje u poduzećima iz kojih dolaze, te dali će bit isplaćen regres.
Iz samog izlaganja povjerenika i dobivenih podataka na terenu stanje u poduzećima  oko novih poslova se polako popravlja , osim u poduzećima Armko , Dekor i Metalprodukt gdje je vidljivo prisutan manjak poslova. Sporazumi o umanjenju plaće u MIV-u. ,Oprema strojevi , ZM- Metalu i Dekoru  još su uvijek na snazi.
Od ostalih problema valja naglasiti probleme u poduzećima grupe DALIT – Daruvar gdje je otvoren stečaj u sva 3 poduzeća te je u tijeku slanje radnika na HZZ.
Regres će se isplatiti  u manjem dijelu poduzeća Regije II.

Pod točkom 2. dnevnog reda jednoglasno su potvrđene , predložene kolege za članove u odboru ZNR SMH-IS i IO odbora strojogradnje SMH-IS iz Regije II. 

 • odbor ZNR SMH-IS – Ivica Tkalčec MIV – Varaždin
 • IO odbora strojogradnje SMH-IS – Dragan Bačak – RŽV- Bjelovar

Pod točkom 3. dnevnog reda dana izvršena je analiza V. Sportskih susreta Regije II SMH-IS, koji su održani dana 18. 06. 2011. godine u Varaždinu. Na susretima je sudjelovalo 180 natjecatelja iz 11 ekipa, koji su se borili u granicama fair playa. Organizacija je bila dobra te pohvaljujemo voditelje po pojedinim sportovima koji su korektno obavili svoj posao.

Pobjednici po pojedinim sportovima su slijedeći :

 • mali nogomet – LIMOVI I KONSTRUKCIJE – Krapina
 • pikado žene – FERRO PREIS – Čakovec
 • pikado muški – FERRO PREIS – Čakovec
 • bela – KOSTWEIN – Varaždin
 • potezanje užeta – FERRO PREIS – Čakovec

Ukupni pobjednik po drugi put za redom je ekipa FERRO PREIS – Čakovec.

Pod 4. točkom  dnevnog reda predsjednik SMH-IS Vedran Dragičević dao je kratku informaciju o stanju u SMH-IS te što trenutno radimo i što će se raditi u narednom razdoblju, a to se prvenstveno odnosi na moguće promjene u radnom zakonodavstvu te predstojećim parlamentarnim izborima.
Isto tako osvrnuo se na rad SSSH i stanje u samoj organizaciji , nakon reorganizacije koja je provedena, te je osjetno smanjen broj zaposlenih u SSSH.

Pod točkom 5. dnevnog reda postavljeno je pitanje kakvo je trenutno stanje oko granskog KU SMH-IS , te je prihvaćen prijedlog sindikalne podružnice RŽV – Bjelovar da se održi slijedećih dana jedan sastanak uz prisustvo predsjednika SMH-IS. 

                                                                                       Regionalni povjerenik
                                                                                                 SMH-IS

                                                                                             Branko Knez

OSTALE NOVOSTI