Loading...
Regija - Panonska HrvatskaVijesti

Započela je serija radionica pod nazivom „Kako pobijediti na izborima za radničko vijeće u razdoblju od ožujka do svibnja 2017. godine”

Topusko, 08.- 09.12.2016. godine. U Topuskom u Hotelu Terme održana  je prva radionica u nizu koje je pripremio Sindikat metalaca Hrvatske-Industrijski sindikat u susret redovitim izborima za radnička vijeća koji će se rema Zakonu o radu održati od ožujka do svibnja 2017.godine.

Cilj radionice je upoznati radnička vijeća s izmjenama Zakona o radu u tom području regulative, upoznati i s izmijenjenim Pravilnikom o izborima za radnička vijeća, a prije svega osnažiti radnička vijeća za nastup na skupovima radnika kako bi dobili povjerenje na izborima. Sindikalne strukture potrebno je osnažiti za pronalaženje osoba koje će biti na listi SMH-IS za radničko vijeće jer Sindikat na izbore izlazi samostalno, odnosno kod poslodavaca kod kojih nije izabrano radničko vijeće potrebno je pokrenuti izbore kako bi isto i bilo izabrano. Sudionici ovog prvog seminara su sadašnji članovi radničkih vijeća, glavni sindikalni povjerenici i članovi povjereništava sa Regije slavonsko-baranjske. Organizatori su regionalni povjerenik za Regiju slavonsko-baranjsku Antun Štivić i Viktor Brajko sadašnji koordinator radničkih vijeća u toj regiji, a voditelji radionica su Davor Šmuljić i Vesna Mlinarić, pomoćnici predsjednika SMH-IS svako u svojem području aktivnosti.

OSTALE NOVOSTI