Loading...
Regija - Panonska HrvatskaVijesti

Dali je na vidiku rješenje za opstanak Borova – Borova Tehničkog servisa d.o.o

Održan je sastanak predstavnika Sindikata metalaca Hrvatske-Industrijskog sindikata i uprave društva Borovo tehnički servis d.o.o.

Na zahtjev SMH-IS održan je 19.04.2012. sastanak sa Upravom Društva Borovo d.d. kojoj je na čelu Hrvoje Merki, mag. ing. Teme sastanka su bile: 1.- Donošenje novog Kolektivnog ugovora;  2.- Realizacija nagodbe radnika i Uprave od 22.07.2011. (o isplati razlike bruto plaća, regresa za godišnje odmore,  Uskrsnice i naknada troškova prijevoza na posao i sa posla) kojom se Poslodavac obvezuje isplatiti radnicima ukupan iznos od 150.4911,31kn u deset obroka sa dospijećem svakog 25. dana u mjesecu sve do kraja isplate. 3.- Redovita isplata plaća do svakog 20. dana u mjesecu za prethodni mjesec.

Problem društva Borovo Tehnički servis d.o.o. sada iznosi 4,7 milijuna kuna, nema rješenja pa se traži izlazak na strana tržišta?!, ali prvo treba osmisliti neki novi patent, i što je najteže, Društvo više nije u mogućnosti zaduživati se podizanjem kredita samo za isplatu plaća radnicima, a sada je dužan 1,7 milijuna kuna radnicima, duguje i za porez, dobavljačima. U želji da se sačuva proizvodnja, radna mjesta, Uprava, svjesna težine situacije u Društvu, predlaže Sindikatu i radnicima Plan restrukturiranja, za koji ima pozitivno očitovanje Ministarstva gospodarstva da ga i oni prihvate te da zajedničkim snagama sačuvaju i proizvodnju i radna mjesta. Radnici su odlučni, čekaju da im Uprava isplati sve obveze i nakon toga će na Skupu radnika odlučivati o budućim aktivnostima.

OSTALE NOVOSTI

One comment

Comments are closed.