Loading...
Regija - Panonska HrvatskaVijesti

Skup radnika je odlučio, ne prihvaća se dosada ispregovrani kolektivni ugovor. Radnici traže od pregovaračkog odbora sindikata da se u kolektivnom ugovoru ishodi povećanje plaće i isplata troškova prijevoza svim radnicima

Dana 24.04.2012. održan je skup radnika na kojem su uz radnike prisutni predstavnici Sindikata metalaca Hrvatske-Industrijskog sindikata i uprave ALTRAD LIMEXA. Tema Skupa je bila: Informacije o stanju pregovora za potpisivanje prvog Kolektivnog ugovora u trgovačkom društvu Altrad Limex d.o.o.

Predlaže se Upravi trgovačkog društva da se novi sastanak pregovaračkih odbora održi najkasnije do 15.05.2012. na kojem bi se dogovorili o zahtjevima radnika. Krajnji rok za završetak pregovora  je 24.05.2012.

U slučaju da se kolektivni ugovor ne potpiše do 24.05.2012. godine Sindikat Metalaca Hrvatske-industrijski sindikat,POKRENITI ĆE legitimne sindikalne akcije( uključujući i štrajk), sukladno pozitivnim zakonskom propisima. To pravo proizlazi i iz protokola o kolektivnom pregovaranju koji je potpisao gospodin Ronald Grüll Prije pokretanja sindikalni akcija održati će se konferencija za novinare, na kojoj će se upoznati širu javnost preko javnih medija sa problemom tvrtke u stranom vlasništvu koja ne želi potpisati kolektivni ugovor.

OSTALE NOVOSTI