Loading...
Vijesti

Dugogodišnja dobra suradnja

Predsjedništvo VSSSH na sjednici održanoj 03.05.2011. godine na prijedlog SMH-IS donijelo Odluku o dodjeli Povelje “Srce sindikalne solidarnosti” Peteru Scherreru, generalnom sekretaru Europske federacije metalaca (EMF-a).

 

 

Zahvala Petera Scherrera

 

Zagreb, 1. lipnja 2011. – Peter Scherrer, generalni sekretar Europske federacije sindikata (EMF), uputio je Sindikatu metalaca Hrvatske-Industrijskom sindikatu pismo zahvale što su ga predložili za godišnju nagradu SSSH “Srce sindikalne solidarnosti”, a koju mu je SSSH i dodijelio.
Naime, dobitnik glavne nagrade (kristalne vaze i povelje) je Voljo Udovičić, glavni sindikalni povjerenik SMH-IS Uljanik Proizvodnja opreme, dok su dobitnici povelja Peter Scherrer, generalni sekretar EMF-a i Slavica Lakić, sindikalna povjerenica Zagrebačkog Holdinga, podružnice Zagrebačkog velesajma. Nagrada se dodjeljuje za doprinos razvoju hrvatskog i međunarodnog sindikalnog pokreta.
– Trudio sam se podržati kolege iz brodogradnje, kao i sve radnike metalce. Nadam se da to što mi je dodijeljeno Srce solidarnosti stavlja naglasak na potrebu za sve većom međunarodnom sindikalnom suradnjom. Znam kako su hrvatski radnici sve više skeptični prema Europskoj Uniji. Međutim, nadam

se kako radnici odvajaju sve veću dominantnost liberalno-konzervativne i anti sindikalne politike od istinske europske politike sindikata koja postavlja radnike, ljudska bića, a ne tržište i profit, na prvo mjesto. Nadam se da primajući ovu nagradu, mogu doprinijeti socijalnoj Hrvatskoj i istinski socijalnoj Europi!, napisao je Peter Scherrer u pismu zahvale.

OSTALE NOVOSTI