Loading...
Regija - Panonska HrvatskaVijesti

Đuro Đaković grupa dobila ponude investitora

Uprava Društva obavjestila je Zagrebačku burzu da je Društvo zaprimilo
2 (dvije) uvjetne ponude od potencijalnih investitora. Društvo će u narednim danima razmotriti pristigle ponude te
odlučiti o daljnjim koracima u procesu restrukturiranja.

Dvije su ponude službeno zaprimljene na jučer zatvorenom natječaju za dokapitalizaciju i restrukturiranje Đure Đakovića – Enna grupe Pavla Vujnovca, te konzorcija tri velike češke grupacije Czechoslovak grupe Michala Strnada, CE Industries Jaroslava Strnada i Promet Grupe Renea Matera.

Uprava Društva dodatno naglašava da su zaprimljene ponude potencijalnih investitora neobvezujuće naravi te da bilo kakva odluka o restrukturiranju Društva dokapitalizacijom spadlaa isključivo u domenu glavne skupštine, odnosno dioničara društva.

Idućih dana vodstvo Đure Đakovića kojim predsjedava Hrvoje Kekez s pravnim i financijskim savjetnicima u ovom postupku provest će analizu pristiglih ponuda, a iako su prema neslužbenim informacijama one vrlo detaljne i obimno obrazložene, planiraju iščitavanje i evaluaciju provesti do kraja tjedna. Nakon toga slijedi upoznavanje resornih ministarstava i Nadzornog odbora sa sadržajem ponuda, što će biti tek prvi korak u daljnjem postupanju.

No, daljnji postupak bit će nevjerojatno složen i zanimljiv već i zbog činjenice da će češki ponuđač u startu imati jaču poziciju, neovisno o sadržaju ponuda. Osim države koja u Đuri Đakoviću ima preko više institucija 28 posto udjela, pojedinačno najvažniji dioničar upravo je češki ponuđač, odnosno zajednička tvrtka koje su grupacije Jaroslava Strnada i Renea Matera osnovale s ciljem preuzimanja cjelokupnog paketa kojeg je imao Nenad Bakić.

izvor: poslovni.hr

OSTALE NOVOSTI