Loading...
Odbor zaštite na raduRegija - Jadranska HrvatskaRegija - Panonska HrvatskaRegija – Središnja HrvatskaVijesti

Leonidu Čimburu Povelja SSSH povjereniku radnika za zaštitu na radu

Zagreb, 3. prosinca 2020. – U prisutnosti predsjednika SMH-IS-a Siniše Kosića, predsjednik SSSH Mladen Novosel uručio je Leonidu Čimburu novoustanovljenu nagradu SSSH – Povelju SSSH povjereniku radnika za zaštitu na radu.

Kolega Čimbur je glavni sindikalni povjerenik SMH-IS-a i koordinator povjerenika radnika za zaštitu na radu u kutinskome SELK-u, predsjednik Odbora za zaštitu na radu u SMH-IS-u, te predsjednik Koordinacije SSSH za zaštitu na radu.

– Zaštita na radu ima važnu ulogu u proizvodnom procesu. Korist od zaštite na radu imaju i radnici i poslodavci, jer smanjuje nezgode i ozljede, profesionalna oboljenja i materijalne gubitke nastale zbog zastoja u radu. Stoga su bitna edukacija, kontinuirano praćenje i poboljšanja, rekao je Leonid Čimbur, zahvaljujući na nagradi, uz pozivanje udruženih sindikata na aktivnije uključenje u rad Koordinacije SSSH za zaštitu na radu kako bi zajedničkim radom pridonijeli zdravijem i sigurnijem radnom mjestu.

Kriteriji za dodjelu nagrade su bili: ostvarena postignuća u prethodnoj kalendarskoj godini na unapređenju zaštite na radu; iskazana kreativnost, predanost i upornost u provođenju mjera zaštite na radu i poboljšanju zdravlja i sigurnosti na radu; aktivnosti koje su smanjile ozljede na radu i druge bolesti u vezi s radom; aktivnosti na prevenciji i  provedbi mjera zaštite na radu; te kontinuirano i cjelovito informiranje i provođenje osposobljavanja radnika.

Nagrada je ustanovljena potkraj veljače ove godine i trebala je biti dodijeljena prigodom obilježavanja Dana zaštite na radu, 28. travnja, no to se nije dogodilo zbog provođenja epidemiološkoh mjera radi sprječavanja širenja koronavirusa.

OSTALE NOVOSTI