Loading...
Regija - Jadranska HrvatskaRegija - Panonska HrvatskaRegija – Središnja HrvatskaVijesti

Nagrada Zlatni ključ tvrtkama s najvećim izvoznim dostignućima

Na petnaestoj Konvenciji hrvatskih izvoznika, već tradicionalno su, trinaesti put za redom, dodijeljene nagrade za najbolje izvozne rezultate u 2019. godini

LTH Metalni lijev – Najbolji izvoznik u Sloveniju

LTH Metalni lijev, kao članica LTH Castings grupacije, ima dugogodišnju tradiciju na području tehnologije tlačnog lijeva na osnovu koje danas proizvodi odljevke od aluminijskih legura. Pored samog lijevanja, proizvodni proces također obuhvaća i CNC strojnu obradu kao i visoko sofisticirane operacije pranja, montaže, testiranja. Gotovo cjelokupna proizvodnja se plasira na tržište Europske unije, a proizvodna paleta je u potpunosti namijenjena automobilskoj industriji. Najznačajniji kupci dolaze iz kruga premium proizvođača kao što su Mercedes, BMW ili Audi, ali isto tako i drugi veliki “igrači” kao npr. Continental, ValeoSiemens ili WABCO. Proizvodi LTH-a bilo direktno ili kao dijelovi složenijih sklopova, ugrađuju se u većinu automobilskih brandova. Cjelokupni poslovni proces zadovoljava vrlo visoke standarde kvalitete koje diktira automobilska industrija te je interni sustav upravljanja kvalitetom certificiran po međunarodnoj normi IATF 16949. Pored kvalitete, LTH Metalni lijev održava visoke standarde i u drugim aspektima poslovanja. Sukladno tome firma je također certificirana i po normama ISO 14001 za sustav upravljanja okolišem, ISO 18001 vezano za upravljanje rizicima za zdravlje i sigurnost na radu te ISO 50001 za sustav upravljanja energijom. Firma trenutno zapošljava više od 500 djelatnika, uglavnom mlađeg kadra metaloprerađivačke i strojarske struke, a godišnji prihodi od prodaje kreću se na razini od oko 350 milijuna kuna. Premda je ova poslovna godina obilježena negatvnim utjecajem korona krize i premda je, posebice u drugom tromjesečju, zabilježen drastičan pad proizvodnje i prodaje, već danas se može reći da se poslovanje postupno normalizira i u firmi vjeruju u skori i potpuni oporavak. U Metalnom Lijevu napominju da su u proteklom periodu ugovorili više novih poslova te da, ukoliko ne bi došlo do novih tržišnih poremećaja urokovanih globalnom pandemijom, u predstojećim godinama očekuju daljni rast poslovanja, a time i nove investicije i nova radna mjesta.

Đuro Đaković Termoenergetska postrojenja – Za rastuća tržišta, najbolji izvoznik u Tursku

Đuro Đaković Termoenergetska postrojenja d.o.o. (ĐĐ TEP) je poduzeće s gotovo 100-godišnjom tradicijom proizvodnje kotlovskih postrojenja za sve vrste goriva i sa najzahtjevnijim parametrima. ĐĐ TEP je danas europski lider u proizvodnji tlačnih dijelova i opreme kotla po svojoj ili kupčevoj dokumentaciji, te regionalni lider u projektiranju i proizvodnji kotlovskih postrojenja, energetskih otoka i elektrana zasnovanih na izgaranju drvene biomase, industrijskih kotlovskih postrojenja loženih plinom i uljem i kotlovskih postrojenja za iskorištavanje preostale topline (HRSG) iza malih i srednjih plinskih turbina i industrijskih procesa. ĐĐ TEP u segmentu obnovljivih izvora energije proizvodi i isporučuje, po principu ‘ključ u ruke’ kompletne elektrane za proizvodnju električne i toplinske energije (kogeneracije) iz biomase, otpada i kanalizacijskog mulja snage od 15 do 150MWt.

OMCO Croatia – Najbolji izvoznik u Belgiju

OMCO Croatia d.o.o je vodeći europski, a moglo bi se reći i svjetski proizvođač alata za izradu staklene ambalaže. Tvrtka OMCO Croatia d.o.o. iz Huma na Sutli je od 1997. dio grupe OMCO International i bavi se istom djelatnošću kao što je i djelatnost cijele OMCO grupe čije je sjedište u Belgiji, s pogonima u Velikoj Britaniji, Turskoj, Rumunjskoj i Hrvatskoj, ljevaonicama u Belgiji i Sloveniji te predstavništvima u SAD-u, Ruskoj Federaciji i na Dalekom Istoku. Kao poštovan europski dobavljač alata za izradu staklene ambalaže, OMCO Croatia d.o.o. proizvodima opskrbljuje najveće europske pa i svjetske grupacije za proizvodnju staklene ambalaže, tako da više od 97 posto proizvoda završava na inozemnom tržištu. OMCO Croatia je jedna od najbolje opremljenih tvornica u regiji za strojnu obradu metala s najsuvremenijom tehnologijom i opremom i kao takva je središte izvrsnosti i mjesto školovanja i obučavanja mladih ljudi, koji čine i većinu zaposlenika tvornice.  Omco Croatia d.o.o. trenutačno zapošljava 750 ljudi.

izvor: poslovni.hr

OSTALE NOVOSTI