Loading...
Regija - Jadranska HrvatskaRegija - Panonska HrvatskaRegija – Središnja HrvatskaVijesti

Napustila nas je Vesna Mlinarić

Vesna Mlinarić

Vesna Mlinarić

Naša kolegica Vesna Mlinarić  napustila nas je u 25.11.2022.godine u 71. godini života.

Vesna Mlinarić rođena je 24.03.1951 godine  u Zagrebu gdje završava gimnaziju i Ekonomski fakultet te na istom magistrira 1980. godine. 1973. godine počinje raditi u Skupštini grada Zagreba, tadašnjem Sekretarijatu za privredu gdje se bavila kratkoročnim analizama gospodarskih kretanja, te tvrtkama koje su u poslovaju ostvarivale trajne gubitke. 1977 prelazi u Republički zavod za društveno planiranje Hrvatske te se tamo bavila kratkoročnim mjerama ekonomske politike, planiranjem srednjeročnog i dugoročnog razvoja Hrvatske i izradom analiza globalnih kretanja.

Od 1973. do 1990. godine radila je kao izvršni tajnik za društveno ekonomske odnose u Vijeću Saveza sindikata Hrvatske, a po završetku mandata ponovno prelazi u Republički zavod za društveno planiranje Hrvatske.

Od rujna 1991. godine radila je u Sindikatu turizma i ugostiteljstva Hrvatske gdje se posebno bavila izradom kolektivnih ugovora i akata u vezi s njima te kolektivnim pregovaranjem, plaćama radnika, odnosno radno socijalnim zakonodavstvom te svim drugim poslovima u neposrednoj povezanosti. Pratila je  rad izabranih radničkih vijeća te izrađivala mišljenja, stajališta i dokumentaciju( sporazume, pravilnike o radu i sl.)

Od travnja 2003. godine radila je  u Sindikatu metalaca Hrvatske- Industrijskom sindikatu  kao pomoćnica predsjednika za ekonomsko- financijske poslove gdje je nastavila rad na kolektivnom pregovaranju, prikazu aktualnih propisa iz područja gospodarstva te analizama gospodarskih kretanja te je držala edukaciju i objavljivala tekstove za  članove sindikata. Radila je i  kao stručnjak na europskim projektima

Od 2014. do 2018. godine bila je član Odbora za kolektivno pregovaranje i politike poduzeća u IndustriAll Europe.

Uživala je mirovinu od 2019. godine.

OSTALE NOVOSTI