Loading...
Regija - Jadranska HrvatskaVijesti

Od 08.-09.12.2011.godine je u Gradskoj vijećnici u Crikvenici održan je seminar za članove radničkih vijeća koji su izabrani za mandatno razdoblje 2011.-2014.godine

U organizaciji Ureda ICEM/EMCEF-IMF/EMF-IUF/EFFAT , a u okviru projekta za jugoistočnu Europu od 08.-09.12.2011. godine je u Gradskoj vijećnici u Crikvenici  održan je sminar/radionica  za članove radničkih vijeća koji su izabrani za mandatno razdoblje 2011.-2014.godine pod nazivom „Regionalni rad sindikata“.

Potporu ovom projektu dala je Zaklada „Friedrich Ebert“.

Na seminaru/radionici bilo je prisutno nešto manje od 50 -tak članova radničkih vijeća izabranih za mandatno razdoblje 2011.-2014.godine kao i regionalni povjerenici regija iz kojih su članovi radničkih vijeća bili prisutni ovom seminaru Primarno su to bila regija Primorsko-goranska i Istarska, a članovi radničkog vijeća bili su i sa zagrebačke i sisačko-moslavačko-karlovačke regije.

Predavači i moderatori su bili: Mato Lalić, voditelj projekta koji je posebno moderirao radionicu u svezi održavanja skupa radnika, o radu sindikata u regiji – iskustva sindikata i o primjerima iz njemačkog sindikata NGG  govorio je Klaus Jessolat, NGG koji je prenio sva iskustva vezana uz rad sindikata a u odnosu na pomoć i funkcioniranje radničkih vijeća u Njemačkoj. O odnosu radničkog vijeća i sindikata, te o rezultatima ankete provedene u SMH-IS govorila je Vesna Mlinarić, pomoćnica predsjednika, a o ulozi sindikata i radničkih vijeća u otkazivanju ugovora o radu radnika govorio je Davor Šmuljić, pomoćnik predsjednika.

Sudionicima seminara/radionice obratio se izlaganjem i predsjednik Vedran Dragičević koji ih je izvijestio o aktivnostima SMH-IS i odgovorio na pitanja sudionika.

Prema našim saznanjima svi sudionici su otišli zadovoljni prenijetim iskustvima, porukama važnim za daljnji rad radničkog vijeća i daljnjim planiranim aktivnostima o kojima su se članovi radničkog vijeća načelno dogovorili. Posebno su članovi radničkih vijeća, a sudionici seminara aktivno sudjelovali u radionicama posebno u svezi organiziranja i vođenja skupa radnika.

https://smh-3maj.com/index.phpmact=News,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=404&cntnt01origid=15
&cntnt01detailtemplate=Extratemplate&cntnt01returnid=64

OSTALE NOVOSTI