Loading...
Regija – Središnja HrvatskaVijesti

Održan je i drugi seminar u nizu za radnička vijeća i povjerenike zaštite na radu u susret šestim izborima za radnička vijeća sukladno odredbama Zakona o radu i novom Pravilniku o izborima za radnička vijeća

U Stubičkim toplicama 03.-04.02.2011. održan je drugi seminar za radnička vijeća i povjerenike zaštite na radu o temi “Kako pobijediti na izborima u ožujku 2011. godine”. Pod teme su bile: Zašto je važno izabrati RV i povjerenike ZNR; Rezultati dosadašnjeg djelovanja RV; Kako provesti izbore za radnička vijeća i povjerenike ZNR temeljem važećih propisa, te Određivanje strategija u sindikalnoj podružnici kako bi SMH-IS dobio izbore kod svakog poslodavca kod kojeg ima organizirano članstvo.

Seminar je održan za Sisačko-moslavačko-karlovačku i Zagrebačku regiju Sindikata metalaca Hrvatske-Industrijskog sindikata. Seminaru se odazvalo više od 60 polaznika.
Organizatori su bili regionalni povjerenici SMH-IS za Zagrebačku regiju Josip Juričić, a za Sisačko-moslavačko-karlovačku regiju Dragutin Vuljanić.
Predsjednik Vedran Dragičević je pozdravio skup i govorio o značaju i važnosti izbora za radnička vijeća i povjerenike zaštite na radu. Predavači su bili Vesna Mlinarić i Davor Šmuljić koji su unaprijed pripremili prezentacije, a koje su bile podijeljene svakom sudioniku seminara.
Svako radničko vijeće dobilo je na kraju seminara izbornu mapu za provođenje cjelokupnog postupka.
Idući takav seminar biti će održan za radnička vijeća i sindikalne povjerenike za zaštitu na radu za Primorsko-goransku regiju SMH-IS u hotelu “Terme”u Istarskim toplicama.

 

 
 
 
 
 
 
 

OSTALE NOVOSTI