Loading...
Regija - Jadranska HrvatskaVijesti

Održan je Kongres pokrajinskog FIM-CISL iz Italije

Od 02. i 03. veljače 2017.g. u Quarto d’Altino/ Venecija/IT je održan Kongres pokrajinskog FIM – CISL-a. Na kongresu uz goste ostalih pokrajinskih ogranaka FIM- CISL iz Italije na Kongresu kao gost je sudjelovao predstavnik SMH-IS – Juraj Šoljić predsjednik OHB-a na poziv Giannia Aliotta, voditelja Međunarodnog odjela u FIM-CISL.

Uz već uobičajene točke dnevnog reda, na Kongresu se raspravljalo o problemima FIM – CISL-a te regije, kao i sindikalnom pokretu.

FIM-CISL djeluje u metalskom sektoru Italije kako u proizvodnji tako i u obradi metala, bilo da se radi o motornoj i automobilskoj  industriji, proizvodnji čelika, avio industriji i brodogradnji. 

Dugogodišnja suradnja između FIM-CISL-a i SMH-IS je više nego odlična pa se na marginama Kongresa uz sudjelovanje već spomenutog kolege Giannia Aliotta,  Stefana Boschinia, Generalnog sekretara FIM-CISL pokrajine Vneto i Juraja Šoljića, predsjednika OHB-a  načelno dogovorila suradnja na budućim zajedničkim projektima na obostranu korist uz razmjenu znanja i iskustva.

OSTALE NOVOSTI