Loading...
Odbor zaštite na raduRegija - Jadranska HrvatskaRegija - Panonska HrvatskaRegija – Središnja HrvatskaVijesti

Održan seminar za povjerenike zaštite na radu

U Stubičkim Toplicama, 29.02.-1.3.2024. godine  održan je seminar za povjerenike zaštite na radu. Na seminaru je sudjelovalo 70 povjerenika iz različitih sindikalnih podružnica iz cijele Hrvatske.

Jedna od ključnih tema bila je utjecaj prekovremenog rada na zdravlje radnika. Povjerenici su imali priliku informirati se o posljedicama dugotrajnog rada izvan redovnog radnog vremena te su raspravljali o mogućnostima kako minimalizirati negativne efekte na zdravlje zaposlenika.

Predavači, Tina Šustić- pravna savjetnica SMH-IS  i Leonid Čimbur- dopredsjednik SMH-IS, regionalni povjerenik regije SMH-IS Središnja Hrvatska i predsjednik Odbora zaštite na radu SMH-IS, pružili su sudionicima temeljno razumijevanje ključnih aspekata ove problematike.

Psihološko teroriziranje radnika na radnom mjestu također je bila značajna tema seminara. Predavanja su pružila uvid u prepoznavanje i prevenciju psihičkog maltretiranja na radnom mjestu te su potaknula razmjenu iskustava i najboljih praksi među sudionicima.

Komunikacijske vještine, ključne za uspješno vođenje ZNR-a i ostvarivanje suradnje među radnicima i poslodavcima, bile su posebno naglašene. Povjerenici su se upoznali kako bolje komunicirati,  povećavajući tako učinkovitost i razumijevanje unutar sindikalnih podružnica.

Dodatno, predavači su predstavili Vodič za utvrđivanje opasnosti kao koristan alat u identifikaciji i prevenciji potencijalnih rizika na radu. Sudionici su stekli praktična znanja i vještine koje će primijeniti u svojim sindikalnim aktivnostima, doprinoseći unapređenju radnih uvjeta širom Hrvatske.

OSTALE NOVOSTI