Loading...
Regija - Jadranska HrvatskaVijesti

Potpisane I. Izmjene i dopune Kolektivnog ugovora u Metis d.d.

U sjedištu Metis d.d. u Kukuljanovu potpisane su I. Izmjene i dopune Kolektivnog ugovora između uprave Metis d.d. i Sindikata metalaca Hrvatske- Industrijskog sindikata (SMH-IS). Izmjene i dopune primjenjuju se od 1. ožujka 2024. godine, a potpisane su na rok od 5 godina.

Prve Izmjene i dopune Kolektivnog ugovora u ime društva Metis d.d. potpisala je Tajana Tomašević, predsjednica Uprave, a za Sindikat metalaca Hrvatske – Industrijski sindikat glavni sindikalni povjerenik Podružnice SMH-IS METIS, Nedjeljko Diklić i Juraj Šoljić, regionalni povjerenik SMH-IS Regije Jadranska Hrvatska. Svečanosti potpisivanja prisustvovao je i Siniša Kosić, predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske – Industrijskog sindikata.

S obzirom da je važeći Kolektivni ugovor za radnike Metis d.d. potpisan 2020. godine, bilo je potrebno njegove odredbe prilagoditi važećoj regulativi Zakona o radu, a ovim Izmjenama i dopunama prava i obveze i poslodavca i radnika prilagođeni su novim društveno-ekonomskim uvjetima.

Uz zajamčena materijalna prava radnika, Izmjenama i dopunama KU povećana je osnovica za izračun mjesečne osnovne plaće, koja će se primjenjivati na utvrđene grupe složenosti posla, sukladno novom sustavu koeficijenata složenosti i radnih mjesta, s izmjenom tablice po grupama složenosti u Tarifnom prilogu koji je sastavni dio KU.

OSTALE NOVOSTI