Loading...
Vijesti

Održana je 10. sjednica Glavnog odbora SMH-IS-a

dsc01198Dana, 27.09.2016. godine u prostorijama Radničkog doma održana je 10. sjednica Glavnog odbora. Sjednici je predsjedavao predsjednik Vedran Dragičević, a Glavni odbor je usvojio niz dokumenata koji su pripremljeni sukladno Statutu SMH-IS i Programu rada i djelovanja u ovom kongresnom razdoblju. Posebna se pozornost usmjerila na tvrtke s gospodarskim teškoćama i na poduzimanje aktivnosti od SMH-IS-a kako bi se primarno radnicima isplatile zaostale plaće u otvorenim stečajnim postupcima. Također se raspravljalo i o tvrtkama koje su u gospodarskim teškoćama te radnicima, a posebno članovima prijete otkazi ugovora o radu radi nedostatka posla.

Posebnu pozornost i aktivnosti potrebno je posvetiti novom učlanjivanju, posebno mladih, radi jačanja SMH-IS kao organizacije.

Pripremljeni su i usvojeni financijski dokumenti SMH-IS za polugodišnje razdoblje 2016. godine. dsc01178

Usvojene su potrebne odluke vezane za izbore za radnička vijeća u ožujku 2017. godine sa kojima su otvoreni i izbori za članove radničkih vijeća u SMH-IS.

 Dopunjen je  Pravilnik o radu s I. Dodatkom koji pobliže regulira putne troškove na službenim putovanjima u zemlji i inozemstvu.  

Usvojen je i niz odluka iz nadležnosti Glavnog odbora radi daljnjeg funkcioniranja SMH-IS.

 

dsc01183dsc01194

OSTALE NOVOSTI