Loading...
Regija - Jadranska HrvatskaRegija - Panonska HrvatskaRegija – Središnja HrvatskaVijesti

Održana je 4. sjednica Glavnog odbora SMH-IS

Dana, 29.04.2019.  u Zagrebu je održana 04. sjednica Glavnog odbora SMH-IS. Na sjednici se raspravljalo o aktivnostima vezanim uz gospodarsko stanje u tvrtkama u kojima SMH-IS ima članove, a poslodavci kasne s isplatama plaća radnicima. O tim su tvrtkama informirali predsjednik i regionalni povjerenici regija na kojima se takve tvrtke nalaze. Raspravljalo se o problemima u brodogradnji. Glavni odbor usvojio je i financijske izvještaje za 2018. godinu, te izvršenje Plan prihoda i rashoda za 2018. godinu.

Povodom 125. godine postojanja Sindikata metalaca Hrvatske-industrijskog sindikata (11. ožujka 1894. godine) i 29-te godine (23. ožujka 1990. godine) sindikata Metalaca Hrvatske-Industrijskog sindikata u Republici Hrvatskoj, dodijeljene su nagrade „Metalac godine“.

Nagradu „Metalac godine“  i Povelju za osobit doprinos u sindikalnom radu ove je godine dobio Željko Gavran iz sindikalne podružnice Đuro Đaković specijalna vozila

Povelja za sindikalno djelovanje dodjeljuje se:

  1. kolegi Adnanu Međiću iz Sindikalne podružnice EUROCABLE GROUP d.d.
  2. kolegi Ivanu Galoviću iz Sindikalne podružnice INTRA LIGHTING d.o.o.
  3. kolegi Tomislavu Čuriloviću iz Sindikalne podružnice General Electric Hrvatska d.o.o.
  4. kolegi Jasminki Kevrić iz Sindikalne podružnice METIS d.d.
  5. kolegi Željku Gavranu iz Sindikalne podružnice ĐURO ĐAKOVIĆ SPECIJALNA VOZILA d.d.
  6. kolegi Ivici Soriću iz Sindikalne podružnice HRVATSKA BRODOGRADNJA TROGIR d.o.o.
  7. kolegi Radi Stankoviću iz Sindikalne podružnice ULJANIK Brodogradilište d.d.

Svečano uručivanje povelja i glavne nagrade „Metalac godine“ u 2019. godini je obavljeno od strane predsjednika. Umjesto odsutnih kolega I.Galovića, T.Čurilovića, J.Kevrić i Ž.Gavrana, nagradu su preuzeli prisutni kolege B.Knez, L.Čimbur, J.Šoljić i I.Barić.

Dodjeljuje se priznaje „Sindikalna podružnica godine“ u 2019. godini svim članovima Sindikalne podružnice SAME DEUTZ-FAHR Žetelice d.o.o.

OSTALE NOVOSTI