Loading...
Regija - Jadranska HrvatskaVijesti

Održana je izborna skupština u sindikalnoj podružnici METIS

Rijeka, 12.ožujka 2018. godine. U sjedištu trgovačkog društva na Kukuljanovu održana je izborna skupština sindikalne podružnice METIS.

Skupština je održana po delegatskom principu no ova sindikalna podružnica ima više od 90% učlanjenih radnika. Kolektivni ugovor je odavno sklopljen i primjenjuje se u potpunosti a razvijenim socijalnim dijalogom uvijek se nalazi načina za povećanje prava radnika. Za naglasiti je što nije uobičajeno da je i direktor član SMH-IS, te je i kao delegat sudjelovao u radu Skupštine. Osim toga SMH-IS je direktoru za uspješan i kvalitetan socijalni dijalog uručio zahvalnicu.

Skupštini su prisustvovali direktor METISa d.d. Jerry Pajić kao poslodavac, a u ime SMH-IS,  Damir Bačinović, regionalni povjerenik za Regiju primorsko-goransku, Juraj Šoljić zamjenik regionalnog povjerenika za Regiju primorsko-goransku i Božo Balen, zamjenik glavnog  sindikalnog povjerenika u Brodogradilištu V.Lenac.

 

 

 

 

 

 

 

Za glavnu sindikalnu povjerenicu izabrana je Jasminka Kevrić, a za zamjenika glavne sindikalne  povjerenice Nedeljko Diklić.

U nastavku Skupštine govorilo se o problemima koje otežavaju poslovanje tog trgovačkog društva koje pretežito posluje u djelatnosti zbrinjavanja sekundara i sirovina.  Skupštini se obratio Damir Bačinović regionalni povjerenik za Regiju primorsko-goransku koji je govorio o ulozi i značaju SMH-IS.

OSTALE NOVOSTI