Loading...
Regija - Jadranska HrvatskaVijesti

Partnerstvo za Održivu Budućnost: ‘3. Maj’ i ‘Viktor Lenac’ Obnavljaju Dok 11

 

 

 

 

 

 

 

 

Dugogodišnja suradnja dvaju brodogradilišta, „3. Maja“ i „Viktora Lenca“, rezultirala je potpisivanjem ugovora o gradnji dva pontona u brodogradilištu „3. Maj“, kojim će brodogradilište „Viktor Lenac“ zamijeniti dva postojeća pontona Doka 11 u svrhu njegove obnove. Dok 11 je jedan od tri najveća doka u brodogradilištu „Viktor Lenac“ i radi svoje veličine i kapaciteta donosi oko trećinu prihoda remontnom brodogradilištu, što ga čini ključnim za održivo poslovanje. Zadovoljstvo suradnjom dvaju susjednih brodogradilišta iskazala je članica Uprave brodogradilišta „Viktor Lenac“, Sandra Uzelac, naglašavajući kako je svima u interesu održavanje uspješne brodogradilišne djelatnosti na ovom području.

„Imperativ nam je imati u funkciji Dok 11 čime prije moguće. Financijski je to za nas zahtjevna investicija čiji ćemo veći dio pokriti vlastitim sredstvima, ali je izuzetno važna kako bismo zadržali naše klijente, spriječili njihov odlazak u druga, nama konkurentska brodogradilišta i osigurali nastavak uspješnog poslovanja prihoda „Viktora Lenca““, istaknula je Sandra Uzelac, dodavši kako se nada uspješnoj suradnji dvaju brodogradilišta i u budućnosti.

Direktor „3. Maja“, Edi Kučan, istaknuo je kako suradnja ova dva brodogradilišta pokazuje kako je brodogradnja na ovom području relevantna u kontekstu industrijske proizvodnje Republike Hrvatske te kako i dalje treba raditi na njezinom razvoju. „U ime brodogradilišta „3. Maj“ želim iskazati zadovoljstvo početkom izgradnje dijelova za prvi ponton Doka 11, i nadam se da ćemo s brodogradilištem „Viktor Lenac“ nastaviti surađivati i u budućnosti“, rekao je Kučan.

Svečanosti u brodogradilištu „3. Maj“ prisustvovali su među ostalim uzvanicima i riječki gradonačelnik Marko Filipović i župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina. Riječki gradonačelnik istaknuo je važnost ove suradnje za lokalnu zajednicu i gospodarstvo, podržavajući očuvanje radnih mjesta i održavanje brodogradilišne tradicije na ovom području. Primorsko-goranski župan također je istaknuo važnost suradnje za regionalnu ekonomiju, s nadom da će ova ključna suradnja dvaju brodogradilišta donijeti uspješne rezultate.

Ova suradnja između „3. Maja“ i „Viktora Lenca“ ima pozitivan utjecaj na industrijsku proizvodnju Hrvatske, doprinoseći jačanju riječke brodograđevne industrije. Fokus obaju brodogradilišta sada je na brzoj i uspješnoj izgradnji pontona kako bi se osigurala puna funkcionalnost Doka 11 i omogućio nastavak uspješnog poslovanja te prosperitetnih perspektiva za obje tvrtke.

OSTALE NOVOSTI